@derodecaravan: Het Repair Cafe verovert Nederland

Repair Cafe 1024X263

Deze zomer rijdt @derodecaravan door Nederland, op zoek naar inspirerende groene verhalen. Aan boord is Jasper van Impelen van The Story of Cool om die verhalen te verfilmen. Vandaag: Martine Postma van het Repair Cafe.

Martine Postma vond het schokkend om te zien wat mensen allemaal weggooiden. Prima werkende apparaten waar alleen een knopje af is, kleding die eenvoudig gerepareerd of hergebruikt kan worden. Het leek alsof in de mantra Re-think, Re-use, Re-cycle een belangrijke schakel ontbrak, namelijk Re-pair. Nu schreef ze als journalist al over duurzaamheid, maar wilde iets doen met meer impact, iets dat blijvender was. En eigenlijk is ze dat gewoon gaan doen. Zonder groot plan, maar wel met een visie en dat bleek te werken. En dat werkte zo goed dat ze inmiddels een website en een bedrijfsvorm aan het idee heeft gehangen en dat ze nu vooral bezig is dit fenomeen in het land te verspreiden. Ze helpt andere initiatieven door het hele land hun eigen Repair Cafe op te zetten en gaat met de Repairbus het hele land door om zelf ook aan de slag te blijven.

Ideaal podium voor ASN Bank Wereldprijs

@derodecaravan is een ideaal podium om jouw idee voor een betere wereld te pitchen en om stemmen te krijgen voor de ASN Bank Wereldprijs. Doe je nog niet mee aan de ASN Bank Wereldprijs? Meld je aan en maak kans op twee keer €10000.

Dus: is jouw idee voor een betere wereld niet te filmen zo mooi? Daag @derodecaravan uit. Hij komt graag langs. Tweet jouw idee, bedrijf of project nu naar @derodecaravan.

Lees ook

Ding mee naar de ASN Bank Wereldprijs en win € 10.000

Test jouw “Dromen voor de Wereld van Morgen”-kennis

Over de schrijver