hetkanNews: zoekmachine Ecosia valt Google aan

Zoekmachine Ecosia, met technologie van Bing en Yahoo, draagt bij aan de bescherming van de Amazone. Tachig procent van de advertentie-inkomsten wordt hiervoor gedoneerd aan projecten van het Wereld Natuur Fonds. Elke zoekopdracht beschermt ongeveer twee vierkante meter regenwoud. Tot nu toe is al ruim 58.000 vierkante meter behouden. “Een gemiddelde internetgebruiker kan zo ongeveer 2.000 vierkante meter regenwoud per jaar beschermen, ongeveer de omvang van een ijshockeyveld”, volgens een WNF-woordvoerder.

Over de schrijver

20 reacties op “hetkanNews: zoekmachine Ecosia valt Google aan”

 1. l.s
  Iedereen die zorgen maakt over opwarmende aarde:
  aub artikel van Leon de Winter (NRC/Handelsblad 5/12 j.l) lezen!
  Het kan via internet op site van NRC gevonden worden.

  NB: in de middeleuwen heeft wetenschap ook bevestigd dat hekserij bestond!

 2. Ach , weer zo'n lokkertje. Alles word op alles gezet om je maar weg te kunne lokken.Groene produkten en een beter milieu zijn hot dus….proberen ze maar zoiets al dit marketing truukje. BAH BAH BAH

 3. Ecosia vind ik helemaal zo gek nog niet! De zoekmachiene werkt snel en als ze echt waar maken wat ze pretenderen vind ik het een prima initiatief. Als de andere zoekmachienes zich bedrijgt voelen gaan ze toch ook gewoon de wereld redden…

 4. Stel heel de wereld zou uitsluitend deze zoekmachine gebruiken. Dag in, dag uit, jaar in jaar uit. Dan kom je rekenkundig uit op een groter areaal "behouden regenwoud"dan dat er in werkelijkheid bestaat.
  Zodra je "regenwoud", "energiebesparing" of "vermindering van ce CO2 uitstoot" adverteerd ben je "goed bezig". Goedgelovigen die niet verder kijken dan hun neus lang is trappen hier natuurlijk in. Je helpt het regenwoud meer door gewoon NIET je computer aan te zetten en in plaats van urenlang suf zitten te MSN-en, en in een dood beeldscherm staren, een flinke wandeling te maken. Niet naar concerten (wat dacht je van het energiegebruik…?) en lekker de fiets gebruiken. Nou, veel succes dan maar…..

  1. Ja Peter,

   Laten we de computer op een persoonlijke Tred-Molen aansluiten! Kunnen we wandelen en netten tegelijk. Het is recht door de bocht genomen natuurlijk een milieu onvriendelijke bezigheid; achter je computer zitten. Maar niemand kan of wil meer zonder, ook jij niet, anders was je nu niet op deze site te vinden geweest. Het zij zo. Maar nu doe ik de computer uit en ga het bos in met m'n hondjes.

   Vriendelijke groetjes!

 5. Ja hoor, Bing=Microsoft Yahoo=bijna miscrosoft en beide hebben een gezamelijk zakelijk belang, Niet het regenwoud, maar jouw en mij zoekbehoefte.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020