hetkanWel is niet (!) photoshop vrij

Beperkt HoudbaarAls je het nog niet gezien hebt, nu gaan kijken: de documentaire “beperkt houdbaar” van Sunny Bergman. De documentaire laat indringend zien hoe idioot gefixeerd onze maatschappij is op een perfect uiterlijk. Wij, vrouwen en mannen, spiegelen ons dagelijks aan gephotoshopte reclames die ons voorspiegelen dat wij eigenlijk lelijk, vadsig en bleek zijn. Of in de woorden van iemand uit de docu:

“Ons schoonheidsideaal is science fiction. We spiegelen ons niet meer aan de 5% van de mensen die we mooi vinden omdat ze lang, slank en fijngebouwd zijn. We spiegelen ons aan een ideaal dat in werkelijkheid nergens bestaat, dat we zelf gemaakt hebben.”

De documentaire “Beperkt houdbaar” kun je bekijken op de site van de vpro. Hij is gemaakt door Sunny Bergman. Op de site www.beperkthoudbaar.info kun je een manifest ondertekenen tegen de pornoficatie van seksualiteit en het vrouwelijke schoonheidsideaaal.

PS voel je je niet lekker in je vel zitten, ga dan eens naar http://www.iwanexstudio.com/ (zie ook deze post op hkW van Tjerk). Dat helpt echt! Of ga actievoeren tegen onnatuurlijke schoonheid, ook heel verfrissend…

PPS oh ja, hetkanWel is niet photoshop vrij. Wij manipuleren onze foto’s ook. Maar niet om vrouwen virtueel af te slanken. Nee, wij houden van echte schoonheid.

Over de schrijver

6 reacties op “hetkanWel is niet (!) photoshop vrij”

 1. Pingback: Kernlessen: Girlpower! « Mediajockeys Pro

 2. Ja, zo’n drol die niets anders weet uit te brengen dan: voor mij ben je toch mooi? Wat een afknapper. Dat moedigt ook niet echt aan om naar de sportschool te gaan.

  Heeft iemand er trouwens weleens over nagedacht dat we met z’n allen te dik zijn of worden en daar niet zo’n probleem mee hebben? Waar slaat die documentaire eigenlijk op? Dus ik zeg: ga naar de sportschool! ga hardlopen! doe je best om er appetijtelijk uit te zien! en ga als het moet naar de plastisch chirurg!

 3. Ken en Barbie zijn ons voorland. Probleem is alleen dat Ken homo is.

  Ik had die docu al eens gezien en stoorde me vooral aan de vriend van de maakster.

 4. Realiseert iedereen zich wel wat voor problemen mannen met photoshoppen krijgen?
  Als je de docu goed hebt bekeken heb je ook wel gezien dat dankzij het retoucheren van de vrouwelijke baarmond, er op menig foto nog nauwelijks een schaamlip te zien is. Vervolgens krijgen we een hedendaagse variant van besnijdenis bij de plastisch chirurg. Over een paar jaar is nergens meer een k.t te zien, onmdat niemand er meer één heeft. En waar moeten al die hunkerende mannen dan hun leuter in kwijt???? Of is die dan ook al lang virtueel en reëel weggefotoshopped?
  Dan gaan we de goeie kant op. Sexeverschillen kunnen dan geen rol meer spelen in maatschappelijke ongelijkheden.

Reacties zijn uitgeschakeld.