Matthijs Sienot met Marga Pouw (Pouw Groep)

hetkanWel-oprichter start De Geluksmarathon voor een leven in overvloed

Bijna elke dag horen we wel dat er ergens een tekort is. Hierdoor leeft bij velen het idee dat we leven in een wereld van schaarste. hetkanWel-oprichter en D66-politicus Matthijs Sienot ziet juist het tegenovergestelde. Hij is op Facebook een Geluksmarathon begonnen: tot aan de verkiezingen laat hij elke dag zien hoe we kunnen leven in overvloed als de politiek daarvoor durft te kiezen. Je kunt zijn marathon volgen op zijn Facebook-pagina. De hetkanWeller beloont zijn volgers met originele tegenprestaties.
Volgens kandidaat Tweede Kamerlid Matthijs Sienot vinden veel mensen het lastig om zich voor te stellen dat we kunnen leven in overvloed. „Als ik dat zeg tegen mensen, hoor ik vaak: geef dan eens een voorbeeld. Nou graag! Ik geef er niet één of twee, nee, ik geef er 42! Ik maak er een marathon van.”
„Als we blijven denken in tekort, dan doen we ons zelf tekort!”, vervolgt Sienot. „Terwijl ik door mijn werk voor hetkanWel juist al talloze keren heb gezien hoe creatief en vindingrijk mensen zijn. We kunnen leven van de zon en de wind. We kunnen spullen slim gebruiken en hergebruiken.”

De politiek moet wel durven kiezen

Maar Sienot ziet als politicus ook hoe de overheid duurzame oplossingen vaak belemmert. „Dan bedenkt iemand slimme laadpalen waarmee je zonne-energie direct kunt opslaan in elektrische auto’s en terugladen aan je huis, en dan moeten die slimme laders dubbele energiebelasting betalen. Of een bedrijf ontwikkelt gerecycled beton, en dan zorgen bestaande regels dat de gemeente dit niet mag inkopen.”
Met zijn Geluksmarathon laat Sienot niet alleen de mogelijkheden zien voor een leven in overvloed, maar ook wat de politiek hiervoor moet veranderen. Als Tweede Kamerlid wil hij zich hiervoor hard maken. Als je wilt, kun jij hem daarbij helpen door zijn pagina te liken op Facebook.

Originele tegenprestaties

Hoe meer mensen zijn beweging steunen, hoe groter de kans op verandering. De politicus levert daarom graag een tegenprestatie voor het aantal volgers.
Bij 2000 likes, gaat hij de hal van het Centraal Station in Utrecht stofzuigen. Sienot: „We willen tenslotte een schonere wereld, en daar moet je wel wat voor doen.” Bij 5000 maakt hij tien smerige kamers van zijn volgers schoon. Bij 10000 wast hij een dag lang elektrische auto’s van zijn volgers. En bij 25000 poetst hij de schoenen poetsen van alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer.
„Uiteindelijk bereiken we alleen overvloed als we er samen voor kiezen in de Kamer”, zegt Sienot. „En dan is een keertje iemands schoenen poetsen een kleine moeite.”
Foto: Matthijs Sienot met Marga Pouw van de Pouw Groep, producent van duurzaam beton.

Over de schrijver

2 reacties op “hetkanWel-oprichter start De Geluksmarathon voor een leven in overvloed”

  1. Dag Matthijs, Leuk plan om de hal van CS te poetsen! Wij helpen je graag mee met een schoner Utrecht door met alle basisscholen een prikactie op te zetten, help je ons mee?

Reacties zijn uitgeschakeld.