hetkanWel pimpt het nieuws: commotie rondom de musical The Full Monty

Zo Luchtig Gekleed In De Winter: Dat Kosten Bakken Energie
Zo Luchtig Gekleed In De Winter: Dat Kosten Bakken Energie

Met een ingezonden brief in de Barneveldse Krant werd de komst van de musical The Full Monty in het plaatselijke Schaffelaartheater ter discussie gesteld. De brief leidde tot een rel in Barneveld.
In deze brief werd het volgende geopperd; “In deze musical gaan aan het einde zes mannen uit de kleren. Wij vinden dit ontoelaatbaar. Wij vragen ons af of er overleg is met de gemeente Barneveld over de inhoud van de programma’s. Hoe denkt de plaatselijke politiek hierover? Zijn dergelijke uitvoeringen in de toekomst te voorkomen?”

De hkW-pimp van dit nieuws: in Barneveld zien ze liever kale kippen.

Over de schrijver

22 reacties op “hetkanWel pimpt het nieuws: commotie rondom de musical The Full Monty”

 1. Pingback: Dodelijk dieet groeit

 2. Het is gewoon zielig dat anderen willen bepalen wat iedereen mag zien, als je het niet wilt zien, ga je niet. Hou toch eens op met dat hypocriete gedoe.

 3. Christelijke gemeente ofzo…… triest dat deze film bij de preutse engelsen jaaaaaren geleden wel zo goed in de smaak vielen…Wil dat zeggen dat de typische nederlandse maatschappij cultuur en "leven laten leven" motto helemaal weggevallen zijn? Humor ook steeds verder te zoeken…of valt dit onder het motto we moeten open staan voor integratie en hebben we het hier over een Gemeenteraad die te geïntegreerd is….kerstboom boyvot op hoge school en het bijna enige land waar normaal wordt gedaan over een piemeltje (t.o.v kinderen en opvoeding bijvoorbeeld)

 4. Ik vind dit echt totale onzin, want in de musical HAIR gingen ze ook uit de kleren en daar word ook niks van gezegd. Kom op zeg je hoeft niet perse naar die voorstelling hoor… waar gaat dit over!!! We leven in de 21ste eeuw hoor :P!!!

 5. jeetje, wat een gedoe zeg. zijn die gemeenteraadsleden allemaal zwarte-kousen-zwarte-hoedjes-vrouwen ofzo? hoe preuts wil je het hebben.
  nou laten ze eens een keer zien hoe de lieve Heer de man gemaakt heeft (dat zien ze normaal nooit natuurlijk, gordijnen dicht, licht uit, onder de deken…) is het weer niet goed.
  ga en geniet van wat de heer gemaakt heeft! vrouwen verenigt u!
  ben eens in een vleigtuig gestapt naar Rio. dar zaten twee barnevelders voor me (mannelijk geslacht) bleken in hetzelfde hotel te zitten. kan je zeggen: die waren niet vies van naakt. zowel mannelijk als vrouwelijk.

 6. Als de musical gebaseerd op de gelijknamige film dan is er niet veel ranzigs te vrezen. Uiterst bedekt en netjes gaan de heren aan het eind inderdaad deels uit de kleren. Het doet mij denken aan een rel jaren geleden in een zeeuws uitgaansdorp. daar maakte een kroeg reclame met "heden top-less bediening". Bleek dat het mannelijke obers waren die hun overhemd uitlieten 🙂

  Overigens vind ik het ook wel de kat-op-het-spek-binden om een dergelijke musical te programmeren in het voor iedereen bekende christelijke dorp…. Vanuit reclame-doeleinden te begrijpen, maar ook wel érg de gevoeligheden opzoekend. Plan zoiets dan gewoonin Amsterdam ofzo. Geen (waarschijnlijk Barneveldse) haan die er dan naar kraait!

 7. Hebben jullie allemaal ooit wel eens gehoord van "ELKAAR IN DE WAARDE LATEN" !?
  Zo ja, laat de Barnevelders dan in hun waarde!!!
  Zij hebben het recht om te leven zoals zij dat willen.
  Erg jammer dat er altijd zoveel commentaar is op christelijke mensen die uit durven te komen voor hun geloofsovertuiging!
  Moest zoiets eens gezegd worden over moslims dan heet dit discriminatie.
  Maar als het christelijke mensen betreft dan mag heel Nederland er tegenin gaan. BIZAR!

  1. Ik heb niets tegen buitenlanders in tegendeel maar moet ook op elk moment naar het gegalm van de moskee luisteren….. daar kan ik dus niet in kiezen. Een reden om te verhuizen? Gewoon doen wat je wilt en als dingen je niet aanstaan neem je er gewoon afstand van!

  2. Vind het geweldig dat christelijke mensen voor hun geloofsovertuiging durven uit te komen, net zoals een ieder ander dat MOET doen, moslim, hindu, maakt niet uit. Ik ,als christen kom ook uit voor mijn overtuiging, maar vind ook dat we af en toe kunnen overdrijven om hier zo'n drama van te maken.
   What's next? Gaan we terug naar de bloedige kruistochten, wel of niet in spijkerbroek?

   Fenna

Reacties zijn uitgeschakeld.