Speel ‘t hetkanWEL plasticspel en test je kennis over plastic

Vandaag hebben we iets nieuws bij hetkanWEL. In samenwerking met Sustainability Games maakten we het hetkanWEL plasticspel waarmee jij jouw kennis over plastic en plastic afval kan testen. Je kan het spel in je eentje spelen, als een quiz, maar je kan ook een team samenstellen met vrienden, familie, collega’s en buren om te kijken wie van jullie het meeste weet van plastic. Daarmee breng je een competitie element in het spel, altijd leuk voor de fanatiekelingen onder ons.

We hebben 12 stellingen gemaakt, waarbij je op je mobiel naar links (fout) of rechts (goed) kan swipen of op je computer het kruisje of het vinkje kan aanklikken. Het duurt 3 minuten om het spel te spelen, maar neem daarna vooral ook even de tijd om de toelichting bij de stellingen te testen door op ‘kennis’ te klikken (als je dat niet kan zien, even naar beneden scrollen). Dan krijg je per stelling nog wat achtergrond informatie. Altijd leuk om die kennis dan weer te delen bij het virtuele koffieapparaat, op een digitaal verjaardagsfeestje of ‘gewoon’ op een echt terras natuurlijk, nu het weer kan.

Je kan het spel hieronder meteen spelen. Als je het niet goed in beeld krijgt, kan je ook op deze link klikken. Of je scant onderstaande QR-code om het spel op je mobiel te spelen.

Plastic

Heel veel plezier en laat hieronder vooral even weten wat je ervan vindt. We zijn reuze benieuwd! Zoals gezegd, maakten we dit spel samen met The Sustainability Games framework, het gamified e-learning en activatieplatform voor grote onderwerpen zoals duurzaamheid, inclusiviteit en digitale economie.

De hele maand mei zijn we op plastic dieet. Dat doen we niet alleen, maar samen met Dille & Kamille en Zero Waste Nederland. Doe je ook mee? Je kan je ook nog inschrijven voor de besloten Facebook groep waar we tips en ervaringen uitwisselen over het minderen van plastic.

Over de schrijver