In 2020 startte hetkanWEL met een testpanel van 600 deelnemers. Mannen en vrouwen van allerlei leeftijden, met verschillende voorkeuren, maar stuk voor stuk met een positief kritische blik op duurzaamheid. Het testpanel test allerlei verschillende (innovatieve) producten. Een selectie daarvan zetten we voor je op een rij. 

Reinigers – Ecopods

Getest door: 5 mensen

Een aantal leden van het hetkanWEL testpanel hebben het Alu Starter Pack van Ecopods getest. Dit pakket bestaat uit vier reinigers, namelijk een allesreiniger, sanireiniger, ontvetter en vloerreiniger. Als je op zoek bent naar een duurzame oplossing voor schoonmaakmiddelen wat ook nog eens makkelijk is in gebruik dan raadt het testpanel je Ecopods aan. Ze lossen volledig op en het makkelijkste is dat je meteen de juiste dosering hebt. Ook van droge handen zul je geen last hebben na gebruik. Alle reinigers worden qua geur goed beoordeeld, tussen de 3.5 en 4.0. Over het resultaat zijn de deelnemers zeer tevreden met gemiddeld een 4.0. Om voet bij stuk te houden zou 60% de Ecopods in de toekomst nog een keer aanschaffen.

Gezichtsreinigers – Flow Cosmetics

Getest door: 3 mensen

Het testpanel van hetkanWEL heeft de Detox en de Honey Milk gezichtsreiniger getest. De producten zijn erg positief beoordeeld en de testers waren erg enthousiast. De Detox gezichtsreiniger wordt ervaren als een chique zeep die fris ruikt. De zeep is makkelijk is in gebruik (4,0) en gaat erg lang mee (5,0). Er wordt een verbetering ervaren van de huid sinds het gebruik (4,0) en daarom zou het testpanel er ook voor kiezen om deze gezichtsreiniger toe te voegen aan de dagelijkse routine (4,0).

De Honey Milk gezichtsreiniger wordt ook als makkelijk in gebruik ervaren (4,0) en de zeep prikt dan ook gelukkig niet in je ogen (4,5). De zeep heeft een heerlijke geur en je doet er erg lang mee (5,0). Na gebruik voelt de huid goed gevoed en er is zeker een verbetering te merken in je huid (4,5). Ook deze gezichtsreiniger zou het testpanel toevoegen aan de dagelijkse routine (4,0).

Brush mints – Smyle

Getest door: 5 mensen

Het hetkanWEL testpanel heeft de brush mints getest en was laaiend enthousiast: “Geweldig dat Smyle zich zo inzet voor een duurzame oplossing voor zoiets praktisch als tandenpoetsen.” Ben je benieuwd wat ze ervan vonden? We zetten de belangrijkste factoren voor je op een rijtje:

Geur: 4,0 van de 5 sterren

Smaak: 3,6 van de 5 sterren

Schoon gebit: 4,0 van de 5 sterren

Gebruik: 4,2 van de 5 sterren (erg makkelijk)

Omdat het testpanel het een goed product vindt en ook nog eens een fantastisch initiatief, kunnen de testers de brush mints zeker aanraden!

Olijfolie – Flor y Sabor

Getest door: 5 mensen

Een aantal leden van het hetkanWEL testpanel hebben de biologische olijfolie van Flor y Sabor getest. De uitkomsten zijn erg positief en het wordt beschreven als een hele lekkere olijfolie met een pure smaak (gem. score smaak = 4,0). Met 4,2 van de 5 sterren wordt ook de geur goed beoordeeld. De testers vinden het een mooi initiatief en erg leuk dat je zelfs je eigen geadopteerde olijfboom kan bezoeken. Je ontvangt lekkere biologische olijfolie rechtstreeks van de boer en je kan de boeren op deze manier ook nog een handje helpen.

Wil jij de stap zetten naar duurzame olijfolie? Dan is dit een goede keuze volgens de testers!

Zonnelotion & self-tanning lotion – Lavera

Getest door: 5 mensen

De zonnelotion van Lavera is door het testpanel positief beoordeeld. Het was opmerkelijk dat meer dan de helft van de testers aangaven dat ze een witte waas ervaarden. Dit zou ook een reden zijn om het product niet aan te schaffen. Daarom hebben wij voor je uitgezocht waar die witte waas vandaan komt en hoe dat te verklaren is. Verder zijn de testers positief, ze vinden dat de zonnelotion goed smeert en goed beschermt. Bovendien heeft het een lekker frisse en subtiele geur. De self-tanning lotion heeft ook een natuurlijke geur en is goed smeerbaar. Het belangrijkste natuurlijk: het resulteert in een subtiele en egale tint. Het effect oogt erg natuurlijk.

Lavera zonnelotion

Verpakking: 4,2 sterren van de 5

Ontwerp fles: 3,8 sterren van de 5

Geur: 4,4 sterren van de 5

Smeren: 3,2 sterren van de 5

Bescherming: 4,0 sterren van de 5

Lavera self-tanning

Geur: 3,8 sterren van de 5

Smeren: 3,8 sterren van de 5

Egaal resultaat: 4,2 sterren van de 5

MSC visolie met vitamine D & MSC-Viscollageen – Arctic Blue

Getest door: 5 mensen

De belangrijkste criteria van de MSC visolie met vitamine D zijn goed beoordeeld. De geur wordt omschreven als een milde geur die lijkt op sinaasappel. Ook de smaak is mild en er is amper sprake van een nasmaak. Het is natuurlijk moeilijk om te beoordelen wat het effect is, wel wordt benoemd dat een aantal deelnemers zich gezonder voelen en minder pijn in de botten en spieren ervaren. Ook de MSC-Viscollageen wordt goed beoordeeld.

MSC Viscollageen

Verpakking: 3,75 sterren van de 5

Geur: 3,8 sterren van de 5

Smaak: 4,0 sterren van de 5

Nasmaak: 3,6 sterren van de 5

MSC Visolie met vitamine D

Verpakking: 3,0 sterren van de 5

Geur: 3,75 sterren van de 5

Smaak: 3,75 sterren van de 5

Nasmaak: 3,6 sterren van de 5