HetkanWEL testpanel test duurzame producten

Testpanel

In 2020 startte hetkanWEL met een testpanel van 600 deelnemers. Mannen en vrouwen van allerlei leeftijden, met verschillende voorkeuren, maar stuk voor stuk met een positief kritische blik op duurzaamheid. Het testpanel test allerlei verschillende (innovatieve) producten. Een selectie daarvan zetten we voor je op een rij.

Wil jij ook graag (innovatieve) producten testen? Meld je dan aan voor het hetkanWEL testpanel via deze link.

Koekjes gemaakt van oud brood – Van Eigen Deeg

Getest door: 5 mensen

De koekjes van Van Eigen Deeg vielen zeker in de smaak bij het hetkanWEL testpanel. Met als eerste indruk ‘wow!’ zijn ze zeer te spreken over de verpakking (4,6). Een groot voordeel is dat de verpakking 100% composteerbaar is. Marijntje en Ellen van Van Eigen Deeg willen dan ook laten zien wat er wél mogelijk is op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen, wat ook voor onze testers belangrijk is (4,6). Ze hebben verschillende smaken mogen proberen, waaronder de Circulariekoek. Dit is een koekje gemaakt van oud brood van de lokale bakker en cranberryzaadjes uit een reststroom. Qua smaak zit het volgens de testers goed, met op nummer één de cranberry kokos (4,8). Ons testpanel zou de koekjes zeker nog een keer kopen en raadt je aan een gezellig proeverijtje te houden met familie of vrienden!

Zelf compost maken – Wormenkrukje

Het wormenkrukje is een stijlvolle, houten bak op wieltjes met op het deksel een kussentje waar je lekker op kan zitten, terwijl binnen in de kist de wormen hard aan het werk zijn om jouw GFT-afval om te zetten in waardevolle compost. Wyke testte het wormenkrukje en in het begin voelde het wat onwennig -als stadsmeisje- om met haar blote handen in de compost te graven om te kijken hoe het met de wormen ging. Maar het is een leuke manier van composteren, omdat het zowel stijlvol als functioneel is. Het duurt ongeveer een jaar voordat je je eigen compost hebt, zeker als je niet zoveel GFT-afval hebt. En soms kom je dan voor leuke verrassingen te staan: “Zo kreeg ik dit jaar spontaan een paar pompoenplanten en tomatenplanten in mijn moestuinbak, omdat er blijkbaar nog wat zaadjes achter waren gebleven in de compost. Dat is een leuk cadeautje.”

100% natuurlijke huidverzorging – Food for Skin

Getest door: 3 mensen

Vind jij het net als het hetkanWEL testpanel belangrijk dat je huidverzorgingsproducten 100% natuurlijk zijn? Dan zit je volgens het testpanel bij Food for Skin goed (4,7). Food for Skin maakt 100% natuurlijke huidverzorging, zonder microplastics. De Carrot Cleanser, Tomato base cream en het serum zorgen voor goede voeding voor je huid en zijn geschikt voor alle huidtypes (4,0). Naast dat de producten makkelijk zijn in gebruik (4,3), staat het ook nog eens esthetisch verantwoord in je badkamer (4,3). Meer dan de helft van de testers raadt Food for Skin aan: “Het is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de natuur.”

Testpanel

Stenema aaltjes – Biogroei

Getest door: 10 mensen

Stenema aaltjes bestrijden varenrouwmugjes. Dit zijn kleine zwarte vliegjes die vast wel een keer rond een van je planten hebt zien vliegen. De larven kunnen veel schade aanrichten bij de wortels van je plant. Gelukkig zijn de larven te bestrijden met de Stenema aaltjes die je opgelost in water makkelijk kunt verdelen over je planten (3,4). Als we kijken naar de resultaten van het testpanel zien we dat er zeker een verbetering te zien is in het aantal planten wat last heeft van de rouwvliegjes! 67% van de testers zou Stenema dan ook zeker aanraden aan familie of vrienden. “Heb ik al gedaan! Het helpt goed en is biologisch.”

Heb jij ook last van rouwvliegjes bij je kamerplanten? Je kunt de Stenema aaltjes bestellen via deze link.

Bokashi keukenemmer – Biogroei

Getest door: 3 mensen

Bokashi is een Japans woord dat goed gefermenteerd, organisch materiaal betekent. Met deze methode kan je organisch afval geurloos laten fermenteren in plaats van laten rotten, zoals bij composteren. Volgens ons testpanel heb je met deze methode geen last hebt van vieze geuren in je keukenkastje (5,0). Ook hoef je niet meer heen en weer te lopen naar de gft-bak. Het systeem is makkelijk onder de knie te krijgen (4,0), ook bij het eerste gebruik. De testers ervaren de keukenemmers als een goed alternatief voor composteren, zelfs als je in een appartement in de stad woont!

Ben je benieuwd naar de bokashi-methode? Koop de bokashi keukenemmers dan via deze link.

Reinigers – Ecopods

Getest door: 5 mensen

Een aantal leden van het hetkanWEL testpanel hebben het Alu Starter Pack van Ecopods getest. Dit pakket bestaat uit vier reinigers, namelijk een allesreiniger, sanireiniger, ontvetter en vloerreiniger. Als je op zoek bent naar een duurzame oplossing voor schoonmaakmiddelen wat ook nog eens makkelijk is in gebruik dan raadt het testpanel je Ecopods aan. Ze lossen volledig op en het makkelijkste is dat je meteen de juiste dosering hebt. Ook van droge handen zul je geen last hebben na gebruik. Alle reinigers worden qua geur goed beoordeeld, tussen de 3.5 en 4.0. Over het resultaat zijn de deelnemers zeer tevreden met gemiddeld een 4.0. Om voet bij stuk te houden zou 60% de Ecopods in de toekomst nog een keer aanschaffen!

Testpanel

Gezichtsreinigers – Flow Cosmetics

Getest door: 3 mensen

Het testpanel van hetkanWEL heeft de Detox en de Honey Milk gezichtsreiniger getest. De producten zijn erg positief beoordeeld en de testers waren erg enthousiast. De Detox gezichtsreiniger wordt ervaren als een chique zeep die fris ruikt. De zeep is makkelijk is in gebruik (4,0) en gaat erg lang mee (5,0). Er wordt een verbetering ervaren van de huid sinds het gebruik (4,0) en daarom zou het testpanel er ook voor kiezen om deze gezichtsreiniger toe te voegen aan de dagelijkse routine (4,0).

De Honey Milk gezichtsreiniger wordt ook als makkelijk in gebruik ervaren (4,0) en de zeep prikt dan ook gelukkig niet in je ogen (4,5). De zeep heeft een heerlijke geur en je doet er erg lang mee (5,0). Na gebruik voelt de huid goed gevoed en er is zeker een verbetering te merken in je huid (4,5). Ook deze gezichtsreiniger zou het testpanel toevoegen aan de dagelijkse routine (4,0).

Ben je benieuwd geworden naar de gezichtsreinigers van Flow Cosmetics? Je kunt ze kopen via deze link.

Brush mints – Smyle

Getest door: 5 mensen

Het hetkanWEL testpanel heeft de brush mints getest en was laaiend enthousiast: “Geweldig dat Smyle zich zo inzet voor een duurzame oplossing voor zoiets praktisch als tandenpoetsen.” Ben je benieuwd wat ze ervan vonden? We zetten de belangrijkste factoren voor je op een rijtje:

Geur: 4,0 van de 5 sterren

Smaak: 3,6 van de 5 sterren

Schoon gebit: 4,0 van de 5 sterren

Gebruik: 4,2 van de 5 sterren (erg makkelijk)

Omdat het testpanel het een goed product vindt en ook nog eens een fantastisch initiatief, kunnen de testers de brush mints zeker aanraden!

Testpanel

Olijfolie – Flor y Sabor

Getest door: 5 mensen

Een aantal leden van het hetkanWEL testpanel hebben de biologische olijfolie van Flor y Sabor getest. De uitkomsten zijn erg positief en het wordt beschreven als een hele lekkere olijfolie met een pure smaak (gem. score smaak = 4,0). Met 4,2 van de 5 sterren wordt ook de geur goed beoordeeld. De testers vinden het een mooi initiatief en erg leuk dat je zelfs je eigen geadopteerde olijfboom kan bezoeken. Je ontvangt lekkere biologische olijfolie rechtstreeks van de boer en je kan de boeren op deze manier ook nog een handje helpen.

Wil jij de stap zetten naar duurzame olijfolie? Dan is dit een goede keuze volgens de testers!

Zonnelotion & self-tanning lotion – Lavera

Getest door: 5 mensen

De zonnelotion van Lavera is door het testpanel positief beoordeeld. Het was opmerkelijk dat meer dan de helft van de testers aangaven dat ze een witte waas ervaarden. Dit zou ook een reden zijn om het product niet aan te schaffen. Daarom hebben wij voor je uitgezocht waar die witte waas vandaan komt en hoe dat te verklaren is. Verder zijn de testers positief, ze vinden dat de zonnelotion goed smeert en goed beschermt. Bovendien heeft het een lekker frisse en subtiele geur. De self-tanning lotion heeft ook een natuurlijke geur en is goed smeerbaar. Het belangrijkste natuurlijk: het resulteert in een subtiele en egale tint. Het effect oogt erg natuurlijk.

Lavera zonnelotion

Geur: 4,4 sterren van de 5

Smeren: 3,2 sterren van de 5

Bescherming: 4,0 sterren van de 5

Lavera self-tanning

Geur: 3,8 sterren van de 5

Smeren: 3,8 sterren van de 5

Egaal resultaat: 4,2 sterren van de 5

MSC visolie met vitamine D & MSC-Viscollageen – Arctic Blue

Getest door: 5 mensen

De belangrijkste criteria van de MSC visolie met vitamine D zijn goed beoordeeld. De geur wordt omschreven als een milde geur die lijkt op sinaasappel. Ook de smaak is mild en er is amper sprake van een nasmaak. Het is natuurlijk moeilijk om te beoordelen wat het effect is, wel wordt benoemd dat een aantal deelnemers zich gezonder voelen en minder pijn in de botten en spieren ervaren. Ook de MSC-Viscollageen wordt goed beoordeeld.

MSC Viscollageen

Verpakking: 3,75 sterren van de 5

Geur: 3,8 sterren van de 5

Smaak: 4,0 sterren van de 5

Nasmaak: 3,6 sterren van de 5

MSC Visolie met vitamine D

Verpakking: 3,0 sterren van de 5

Geur: 3,75 sterren van de 5

Smaak: 3,75 sterren van de 5

Nasmaak: 3,6 sterren van de 5

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links.