hetkanWEL: een update

In 2005 werd hetkanWEL opgericht door Matthijs en Marten. Zij wilden graag een positief geluid laten horen door inspirerende en informerende content te brengen voor een groener, eerlijker en leuker leven. Dat is gelukt! HetkanWEL trekt maandelijks 150.000 bezoekers en jaarlijks zelfs bijna 2 miljoen. Daar zijn we best trots op bij hetkanWEL, te meer omdat het laat zien dat we met een groeiend aantal mensen zijn. Mensen, die net als wij, denken dat het mogelijk is om de wereld beetje bij beetje elke dag wat groener te kleuren.

Vernieuwde site

We gaan dan ook graag door, maar na dertien jaar wordt het wel tijd voor een kleine update, vonden we. Daarom presenteren we vandaag, op de Dag van de Duurzaamheid, een nieuwe lay-out, met nieuwe thema’s (zie bovenin), een nieuw logo (coming up), een kersverse LinkedIn-pagina (volg ons vooral) en een vernieuwd team met een gezonde portie ambitie om hetkanWEL verder te laten uitgroeien tot het grootste duurzaamheidsplatform van Nederland. Dat kunnen we niet in ons eentje.

HetkanWEL is nu een Stichting

Achter hetkanWEL schuilt een klein team van vier bevlogen en betrokken journalisten. Wij werken er elke dag heel hard aan om je op de hoogte te houden van al het goede wat er in de wereld gebeurt op het gebied van duurzaam leven. Omdat we er niet op uit zijn om winst te maken, hebben wij hetkanWEL ondergebracht in een Stichting. Alle inkomsten gaan naar het creëeren van content, het draaiend houden van de website en het verder verspreiden van onze boodschap: hetkanWEL!

Partnerblogs

Om dit te kunnen blijven doen, is er natuurlijk wel geld nodig. Want: niks in deze wereld is gratis, ook content niet. Daarom plaatsen we advertenties en posten we regelmatig zogenaamde partnerblogs, oftewel gesponsorde content. Deze content wordt altijd door ons eigen team geschreven en daarbij hanteren we dezelfde maatstaf als voor onze andere content. HetkanWEL blijft namelijk boven alles een onafhankelijk platform. Dat is voor ons een heel belangrijk principe. We hopen dan ook op je begrip en een mild oordeel, want zonder jou stelt hetkanWEL niks voor.

Ambitie

Samen met jou willen we de wereld graag blijven overspoelen met positief nieuws over duurzame initiatieven. Blijf ons dus vooral overstelpen met informatie, persoonlijke reacties, feedback en tips. Denk mee, doe mee en houd ons op de hoogte. Samen staan we sterk, dus alvast heel erg bedankt voor al je steun en input. En onthoud: hetkanWEL!

Over de schrijver

4 gedachten over “hetkanWEL: een update”

 1. met veel belangstelling volg ik als oud huisarts jullie nieuwsplatform,
  het geeft mij veel steun , hoop en richting,ik hoop dat de kleine journalistengroep nog lang doorgaat, alle bewondering hiervoor.
  Heel erg bedankt !
  a

 2. Dat de dag van de duurzaamheid ondenkbaar lang mag duren…en dat we daarin samen het goede leven hier op onze prachtige aarde nog eens onder de loep nemen. Jullie zijn goed bezig! De site ziet er prachtig uit! Zelf probeer ik zo groen mogelijk te leven. Als yogadocent leer ik mijn cursisten hoe ze gezond blijven en in balans door goede voeding, oefeningen en bewust ademen. Belangrijk ook is: steeds met nieuwe ogen de wereld inkijken!
  Ga zo door met de wereld een beetje mooier maken.
  Namasté

 3. Beste Mensen, (en dat in de betekenis van: goed, beter, BEST)
  Gefeliciteerd met het 13 j. bestaan, dat maakt van een ongeluks getal een geluks getal. Dat geldt zeker ook voor mij. Voor ik jullie vond was ik behoorlijk pessimistisch over de toekomst van onze aarde. Vooral gezien de “kwaliteit” van de huidige beleids makers, b.v. Trump, Rutte, c.s. Daar moeten we het dus niet van hebben! Maar dat er zoveel kleine (en grotere) initiatieven zijn, zoals jullie naar voren weten te halen; dat geeft de burger moed, mij in ieder geval wel. Want de huidige media zijn v.n.l. een bron van ellende: Rottigheid is nieuws en opbouwend-critische journalistiek is uiterst zeldzaam.
  Graag bedank ik jullie voor je positiviteit! Keep moving!!! Hartelijke groeten, Peter.

Reacties zijn gesloten.