hetkanWeller begint eetbaar bos in Frankrijk

Dsc03185
Foto: Roosgoesgreen.nl

De ecostijl wordt mainstream in 2012, althans als we de trendwatchers mogen geloven. hetkanWeller Roosgoesgreen ontpopt zich daarbij als een inspirerende koploper. Zij realiseert haar ecologische droom: een eetbaar bos in Frankrijk. Een bos waar bijna elke plant bruikbaar is in de keuken en dat elk jaar groter wordt zonder dat je er al te veel aan hoeft te doen…
Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het kan echt, met ‘permacultuur’. Roos wil de permacultuur principes die ze leerde op een cursus in praktijk brengen.

Lang niet iedereen zal zo ver gaan als Roos, maar als we erkende toekomstvoorspellers mogen geloven, willen we wel de ‘ecostijl’ omarmen. Vaker lokale groente op het menu, weten waar en hoe een product gemaakt is, recycling, energiebesparen, overstappen op zelf energie opwekken, we maken er serieus werk van in 2012.

Heb jij ook eco voornemens? Zo houd je ze vol.

1) Wees duidelijk: ‘Vaker lokale groente eten’ is te vaag. Vaker kan ook één keer per kwartaal zijn. Wees concreet. Begin met: ‘Vanaf nu eet ik twee keer per week de lokale groente van het seizoen’.  Gaat dit goed, dan kun je het uitbreiden.
2) Wees realistisch: Als je bijna elke avond afhaalmaaltijden at, is ‘elke avond koken met verse groenten’ wellicht een te grote stap. En gedoemd te mislukken. Begin klein, met twee avonden per week bijvoorbeeld. Je kunt na een paar weken je doel bijstellen. Dat werkt motiverend.
3) Help jezelf herinneren: schrijf of print je voornemens kort en krachtig op een mooie kaart en plak die op de koelkast, naast je computer of op de badkamerspiegel. Zodat je het elke dag minimaal één keer ziet. En je het niet kunt ‘vergeten’…
4) Noteer je vooruitgang: schrijf in je –digitale- agenda of dagboek hoe het gaat. Vooral als je je lekker voelt nadat je weer gesport hebt of lekker hebt gekookt voor jezelf. Handig voor als je het even moeilijk hebt. Dan kun je teruglezen hoe goed je je voelde en ben je eerder geneigd door te zetten.
5) Vertel het anderen: als je een bondgenoot hebt is het makkelijker volhouden. Spreek af samen inkopen te doen, dan kun je elkaar over moeilijke momenten heen helpen. Als je er mensen over vertelt, dan kunnen zij je helpen door te vragen hoe het er mee gaat. Een goede motivatie.

Tips met dank aan hetkanWeller Brigitte

Lees ook:

Vier trends om optimistisch van te worden

Over de schrijver

6 reacties op “hetkanWeller begint eetbaar bos in Frankrijk”

  1. je kunt aan deze planeet niets veranderen, want alles ligt vast van te voren. Wel kun je het autoverkeer verminderen en minder vliegtuigen, dus minder verplaatssingen op deze wereldbol. Maar wil de mens dat?
    Ik denk het niet, immers in een dag zou je het hele milieu kunnen verbeteren. Wil de mens dat, ik denk het niet. Dus groen, en groen en al deze sprookjesgedachten komen nooit uit. Ook gebruik maken van de wind met veel molens, is geen uitkomst. Immers je moet ze bouwen en al deze energie onttrek je weer aan deze zieke aarde. Het is dus een visie op korte termijn. Sober leven, niet teveel produceren wat niet nodig is en gewoon geen auto nemen en ga op de fiets allemaal, binnen een week de hele aarde is clean. Helaas is de mens er niet toe in staat de aarde te redden en deze wordt steeds zieker en de lucht wordt slecht en de kinderen worden ziek. Accepteer gewoon de waarheid, want het is zo eenvoudig te begrijpen een joch van 13yo weet het al.

  2. Het is zeker mogelijk om op deze manier met meer hart voor onze planeet aarde te zorgen. Ik wadeer zeer de initiatieve van al deze mensen. Zelf leef ik al 25 jaar vegetarisch en de laatste 5 jaar alleen maar bio-groenten en bio-produkten. Als je leest wat er allemaal zit in al die verpakte artikelen en weet wat het in je lichaam kan doen op de duur……..dan maak je een keuze!!! Bio dus en kopen bij je in de buurt.

Reacties zijn uitgeschakeld.