hetkanWeller Matthijs Sienot gekozen tot Beste Online Politicus

Matthijs Sienot D66
Matthijs Sienot In Actie Voor D66
Kandidaat raadslid voor D66 Utrecht Matthijs Sienot is vandaag gekozen tot Beste Online Politicus van Nederland. Hij werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Facebook’ door een vakjury en het publiek. Sienot blogt ook op hetkanWel, als Frissewind.

Op de hetkanWel-redactie vinden we dit succes van een van onze bloggers natuurlijk heel leuk, maar we nodigen ook andere partijen van harte uit om te bloggen op hetkanWel, want wij streven naar een open discussie over een duurzame samenleving.

Ben jij politiek actief of zie je duidelijk voor je hoe we de wereld groener, eerlijker en leuker kunnen maken? Neem contact op met onze redactie voor plaatsing van jouw blogs op onze website.

Lokale politiek

De jury van de verkiezing voor de beste Online Politicus van Nederland gaf Sienot een totaalscore van 9,2. Daarmee liet hij de andere genomineerden achter zich. Sienot werd door de jury en het publiek vooral geprezen om de manier waarop hij mensen meeneemt in zijn werk als politicus. “Hij doet dit op een hele inhoudelijke manier en schept duidelijkheid. Weinig politiek jargon, maar voor iedereen te begrijpen”, aldus het juryrapport. De jury noemde hem bovendien “een belofte die nieuwe middelen inzet om mensen actief te betrekken bij de lokale politiek.”

Bewoners betrekken

Sienot: “Voor D66 is het belangrijk dat Utrechters actief worden betrokken bij de lokale politiek. Social media bieden daar enorme kansen voor. Het zorgt voor direct contact tussen de raad en de straat. Ik ben blij dat daar door deze verkiezing nu extra aandacht voor is.”

Prijs: social media workshop voor de gehele raad

De afgelopen weken konden mensen in Nederland stemmen op 22 genomineerde politici voor de verkiezing van de Beste Online Politicus. Uiteindelijk zijn er 2.769 stemmen geweest op Twitterende genomineerden en voor Facebook zijn er 2.138 stemmen uitgebracht. Sienot wint met deze titel naast een social media scan, 100 euro tegoed voor Facebook advertising en een award ook een social media workshop voor de hele Utrechtse gemeenteraad.

Over de schrijver