hetkanWeller Matthijs Sienot genomineerd als Beste Online Politicus

Matthijs Sienot D66
Matthijs Sienot In Actie Voor D66

De verkiezingen voor de Beste Online Politicus 2014 zijn in volle gang. Uit ruim 500 aanmeldingen werden 22 kandidaten geselecteerd, twee per provincie, die meedingen naar deze nieuwe jaarlijkse titel. Uiteindelijk mogen twee politici zich één jaar de Beste Online Politicus noemen in hun categorie. hetkanWel-uitgever en publicist Matthijs Sienot, kandidaat voor D66 Utrecht bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen, is ook genomineerd.

Per provincie zijn twee genomineerden gekozen die doorgaan naar de finale. Vanuit vrijwel alle provincies is er een politicus genomineerd in de categorie ‘Twitter’ en de categorie ‘Facebook’. Matthijs Sienot is genomineerd in de categorie ‘Facebook’.

De motivatie verschilt per kandidaat maar in de kern hebben ze allemaal hetzelfde gemeen: de politici zetten zich ook online in om met iedereen het gesprek aan te gaan en zo nog beter benaderbaar te zijn.

Deze nieuwe verkiezing is door SPOOR Communicatie in het leven geroepen. Met de verkiezing wil dit social media bureau meer aandacht vragen voor de kansen die social media bieden voor lokale politici zonder te pretenderen dat het de heilige graal is. Actief gebruik maken van social media kan een bijdrage leveren aan een beter beeld van wat lokale politici doen en wellicht een gunstig effect hebben op de opkomst.

Op 28 februari is de bekendmaking en vindt de uitreiking van de twee awards plaats in Utrecht. Enkele dagen daarvoor worden de juryleden bekend gemaakt. De winnaars krijgen een beoordeling van het publiek maar ook van de jury, die 50% meetelt in de uiteindelijke beslissing.

Lees ook
hetkanWeller Matthijs Sienot wint Groene Belofte van Utrecht
D66 trekt Nijntje een groene trui aan op Warme Truiendag
Zo krijgen we het groene peloton in beweging in Utrecht

Over de schrijver