hetkanWeller Matthijs Sienot wint Groene Belofte van Utrecht

Matthijs Sienot Wint Groene Belofte. Foto: Nmu
Matthijs Sienot Wint Groene Belofte. Foto: Nmu
Matthijs Sienot, publicist en uitgever van hetkanWel, won afgelopen woensdag de Groene Belofte van Utrecht. Deze werd uitgereikt door de Natuur en Milieu Federatie Utrecht. Matthijs deed mee als kandidaats-raadlid voor D66. “Duurzame initiatieven in de stad stimuleren en op weg helpen”, dat is de groene belofte van Matthijs Sienot. De Utrechtse D66-kandidaat voor de raadsverkiezingen ontving gisteren ‘De Groene Belofte van Utrecht’.

Sienot kreeg de prijs op de Avond van de Groene Belofte, een boeiende avond met inspirerende sprekers, workshops en verkiezingsbeloften.

De jury velde tijdens de avond haar oordeel over de vijf genomineerden, die door het publiek via stemmen op de website van de NMU werden bepaald. De kandidaat-raadsleden konden gisteravond hun groene ideeën nader uitleggen en verdedigen.

Het voorstel van Matthijs Sienot is een competitie voor duurzame initiatieven die aanhaakt bij de start van de Tour de France in Utrecht: het Gala van het Groene Peloton. Inwoners, organisaties, instellingen of bedrijven kunnen daarbij initiatieven insturen die direct bijdragen aan vergroening van de Utrechtse economie. De vijf beste ideeën worden geselecteerd voor crowdfunding. Bedrijven kunnen ideeën adopteren en ‘vrijwilligersuren’ van hun personeel beschikbaar stellen. De goede ideeën die dit oplevert worden daadwerkelijk uitgevoerd.

Lees het hele artikel op nmu.nl

Lees ook
[adrotate group=”1″]
De Groene Belofte van Matthijs
De 10 kandidaten voor de Groene Belofte wedstrijd

Over de schrijver