hetkanWellers in actie voor eco-modemerken

De crisis gaat helaas niet aan duurzame modemerken voorbij. Gisteren werd bekend dat het eco- en fairtrade merk, MUD jeans, het hoofd niet langer boven water kan houden. Volgens een van hun tweets is er wel een kans op een doorstart, hier wordt achter de schermen hard aan gewerkt.
Ondanks de crisis zetten grote merken als H&M en C&A fors in op een verduurzaming van hun kledingaanbod. Dat is zeker een optimistische ontwikkeling, maar de vraag is ook in hoeverre deze praktijk echt in het DNA van hun organisatie zit? Mocht de eco-trend weer overwaaien, en de vraag van consumenten afnemen, houden deze commerciële partijen dan vast aan hun groene voornemens?
Juist kleine spelers, met originele ideeën en ontwerpen, kunnen de grote jongens op zo’n moment scherp houden. Daarom is het jammer dat merken als MUD, maar ook andere 100% groene modespelers nu moeten vechten voor hun bestaan. Als deze merken verdwijnen, verschraalt immers het aanbod voor bewuste consumenten. En als hetkanWellers hebben we aanbod nodig om de wereld mooier te winkelen.
Kom daarom ook naar de hetkanWel-avondwinkel die wij organiseren met Voor de Wereld van Morgen.
Eco-webshop WatMooi verzorgt een boetiek met ruime keuze in mode voor dames, heren en kinderen, zoals een yoga-lounge collectie voor de sportieve vrouw, de organic lijn van Jackpot, zwierige jurken van Alchemist en Nancy Dee en nog veel meer.

Over de schrijver