Het eerste veganistische warenhuis ter wereld moet in Den Haag komen

HetkanWEL houdt de ontwikkelingen in de gaten die het leven groener, eerlijker en leuker maken. Voor het geval je het gemist hebt, zetten we het nieuws van deze week nog eens op een rij in Goed Nieuws: van een veganistisch warenhuis tot het huren van zonnepanelen.

Veganistisch warenhuis in Den Haag

Martha Visser wil in 2019 de ‘Big V Store‘ openen in het centrum van Den Haag. Het zal het eerste volledig veganistische warenhuis ter wereld zijn. Natuurlijk met een divers aanbod:  van diervriendelijke kleding tot vegan cosmetica en ecospeelgoed.  “Stel je eens voor, een warenhuis van minimaal 750m2 waar iedereen zich thuis voelt. Of je nu alleen die mooie lak pumps wil kopen, die toevallig diervriendelijk en Eco zijn, of dat je als veganist met een gerust hart wilt kunnen shoppen,” zo schrijft de ondernemer op haar Facebookpagina. Martha was voorheen manager van het eco-online warenhuis Pink and Green en is assistent-bedrijfsleider geweest bij EkoPlaza.  Om haar plannen te realiseren, is ze een crowdfunding campagne gestart bij Get a Crowd. Het idee is om in 2019 al de deuren te openen van het warenhuis. De crowdfunding duurt tot 31 december dit jaar.
Martha is trouwens geen onbekende bij hetkanWEL. In 2015 interviewden we haar over het winnen van de groene pc

Hergebruik en klimaat belangrijke thema’s in de DDW

Vandaag, op 20 oktober, is het weer zover. De jaarlijkse Dutch Design Week gaat van start. Hier tonen ontwerpers hun innovaties en toekomstvisie. Net als voorgaande jaren zal je ook nu veel duurzaamheid terugzien in de ontwerpen. Niet voor niets is het thema van deze editie’‘If not us, then who?’  Dit thema zie je bijvoorbeeld terug in de tentoonstelling ‘Circular interior is the New Standard‘. Hier ziet de bezoeker hoe grondstoffen verwerkt worden tot de producten. Denk bijvoorbeeld aan resthout dat tot meubels verwerkt wordt. De Dutch Design Week duurt tot en met 28 oktober 2018 en vindt plaats in Eindhoven.

Klimaattop in Nederland in 2020

Nederland gaat in 2020 een klimaattop houden, vergelijkbaar met die in Parijs in 2015. Het nemen van maatregelen  tegen de gevolgen van klimaatverandering, zoals overstromingen en extreme droogte, zal een belangrijk onderwerp zijn van de top.  VN-chef Ban Ki-Moon benadrukte dat geen enkel land het probleem alleen kan oplossen en dat de komende twee jaar beslissend zijn.

450 huishoudens kunnen zonnepanelen huren

Dankzij een crowdfunding campagne kan het bedrijf Solease 450 huishoudens gaan voorzien van zonnepanelen op het dak. Solease verhuurt de zonnepanelen aan mensen, die het zich niet kunnen veroorloven om ze te kopen. Het bedrijf wil de consument bovendien ontzorgen door zaken als de installatie en monitoring uit handen te nemen. De keuze voor crowdfunding heeft volgens directeur Pierre Vermeulen te maken met de grote vraag naar zonnepanelen, terwijl de banken een lange wachttijd hebben voor leningen. Volgens Vermeulen zijn er in Nederland nog 6 miljoen huishoudens waar nog geen zonnepanelen liggen.
Lees ook ander duurzaam nieuws, bijvoorbeeld over het groene asfalt dat in Breda is gelegd, het elektrisch vliegtuig dat landde in Rotterdam en de uitvinding die plastic afval in water opruimt.
Heb je ook goed nieuws gespot? Deel het met ons via redactie@hetkanwel.nl
Foto: De Plekkenmakers
 

Over de schrijver

4 gedachten over “Het eerste veganistische warenhuis ter wereld moet in Den Haag komen”

  1. Pingback: Het dieet van de toekomst is goed voor jou en de planeet

  2. Pingback: Koningin Máxima reikt prijs voor duurzaam ondernemerschap uit

  3. Pingback: Wat wordt het nieuwe woord voor duurzaamheid?

  4. Pingback: 2,3 miljoen zonnepanelen erbij in Nederland - hetkanWEL

Reacties zijn gesloten.