Hier kun je terecht voor gifvrije kleding

 Christian Haugen, Flickr.com
Christian Haugen, Flickr.com

Steeds meer bedrijven stoppen met het lozen van giftige stoffen die vrijkomen bij het produceren van kleding. Ook het moederbedrijf van Victoria’s Secret, Limited Brands, heeft zich aangesloten bij de ‘detox commitment’ van Greenpeace. Via deze ‘commitment’ roept Greenpeace kledingproducenten op om voor 2020 te stoppen met het lozen van weekmakers, chemische stoffen die uiteindelijk weer in het drinkwater terecht komen.


14 grote namen

Limited Brands komt met haar belofte terecht in een lijst met in totaal 14 grote namen van wereldwijde voorlopers op het gebied van mode. Eerder hebben Nike, Adidas, Puma, H&M, M&S, C&A, Li-Ning, Zara, Mango, Esprit, Uniqio, Levi’s en Benetton al beloofd dat ze stoppen met het lozen van chemische stoffen. Greenpeace maakt echter ook nog jacht op een aantal andere grote namen. Zo hebben merken als Calvin Klein, G-Star Raw en GAP nog niet gereageerd op de oproep om het Detox Fashion Manifesto te ondertekenen.

Jij kunt ook helpen

Om kledingmerken over te halen ook ‘schone’ kleding te gaan produceren, roept Greenpeace mensen op het initiatief te ondersteunen. Inmiddels zijn er al bijna 5 miljoen modeliefhebbers, ontwerpers, activisten en bloggers die zich hebben uitgesproken voor het manifest en hier komen er nog dagelijks bij. Wie zelf ook iets wil doen, kan het manifest ondertekenen, zich inschrijven voor de mailinglijst en kledingmerken aanschrijven om hen op te roepen tot actie.

Bron: Greenpeace, Nu.nl

Lees ook:

Coca-Cola zet ijsberen in voor het goede doel
Kledingruilsite krijgdekleertjes groeit als kool
Dijksma wil maatregelen tegen bijenbedreigende landbouwgiffen

1 gedachte over “Hier kun je terecht voor gifvrije kleding”

Reacties zijn gesloten.