Hilarische video toont “freakin'” potentieel van Solar Roadways

Solar Roadways
Deze Tegels Wekken Zonne-Energie Op. Foto: Inhabitat

Wat als alle wegen eigenlijk zonnepanelen waren? Deze hilarische video toont het enorme potentieel van deze simpele gedachte.

Een Amerikaans stel heeft een uitgekiend systeem met zonnepanelen onder glas bedacht waarmee je elke weg kunt veranderen in een zonnefabriek. Ze noemen hun idee Solar Roadways. De zonnepanelen c.q. wegen leveren elektriciteit op, en hebben nog heel andere voordelen. De weg kan ijs smelten en kan door middel van LED lichten informatie verstrekken aan de weggebruiker, bijvoorbeeld over files.

De mensen achter het project Solar Roadways, zijn een crowdfunding campagne gestart, (die overigens ondertussen al ruim geslaagd is) om de technologie verder te ontwikkelen.

Een hilarische en (beetje) over te top video van “Solar Freakin’ Roadways” maakt duidelijk waarom dit idee enorme gevolgen kan hebben:

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Geïntegreerde zonnepanelen maken zonnedak stijlvol
Salderen en de terugleveringvergoeding bij zonnepanelen. Hoe werkt dat?

Over de schrijver

4 reacties op “Hilarische video toont “freakin'” potentieel van Solar Roadways”

  1. Hoewel ik denk dat het op zich een goed idee is (niet een nieuw idee trouwens). Ik denk niet dat het slim is om dat te koppelen met het internet. Of sowieso, een microcontroller moet je niet overal in willen verwerken. Denk maar aan de mogelijke doemscenario’s. We krijgen dan een soort ‘hackable road’, lijkt mij niet heel gaaf spam of reclame op de weg of nog erger. De hysterische video is dan een ‘relatief’ veel minder groot probleem….

  2. @saskiarobert, misschien vind jij het hysterisch en lawaaierig, maar als je aandacht wilt krijgen voor een fantastisch onderbelicht onderwerp is zoiets de enige manier in de maatschappij van tegenwoordig. De jeugd deelt het meeste op het internet en is daar ook het actiefste op, als zij beginnen met ontdekken en delen, dan gaat het als een lopend vuurtje. Ik heb ook de clip gezien van die mensen zelf, maar die is een stuk bescheidener en eerlijk gezegd minder aantrekkelijk. Ik vind het initiatief van de ‘hysterische’ video juist goed om de aandacht erop te vestigen. Eerlijk gezegd vind ik het vooral een hilarische video en de vlotte stem legt alles duidelijk uit. Ik ben er van overtuigd dat dit project gaat werken!

  3. Als het waar is dan is het een brilliant idee en snap ik de hysterische presentatie niet. Dat doet afbreuk aan het “product” en maakt het ongeloofwaardig en goedkoop, alsof het gaat om het aansmeren van een een of ander waardeloos product…. ik snap dat niet! Ze noemen het Hilarisch maar het is Hysterisch zoals deze hele samenleving alsmaar hysterischer wordt! Met veel lawaai, herrie…house en techno (mu)ziek, reclames , etcetc. …Groet, Saskia

  4. Pingback: Hilarische video toont “freakin’” potentieel van Solar Roadways | Nieuwe Aarde

Reacties zijn uitgeschakeld.