Test je kennis: wat weet jij van ons voedsel en onze eetgewoonten?

Vorige week sloten we de Anders Eten maand af met een laatste nieuwsbrief. Deze maand komen we nog met een inspirerend online magazine vol interviews, reportages, recepten, tips én feiten over ons eten en onze eetgewoonten. En omdat we het zelf heel erg leuk vinden om onze eigen kennis te testen, hebben we in samenwerking met Sustainability Games weer een quiz gemaakt waarmee je jouw kennis kan testen. Gewoon voor de leuk. Je kan de quiz gewoon in je eentje doen, maar je kan ook een team samenstellen met vrienden, familie, collega’s en buren om te kijken wie van jullie het meeste weet van eten. Daarmee breng je een competitie element in het spel, altijd leuk voor de fanatiekelingen onder ons.

We hebben 12 stellingen gemaakt, waarbij je op je mobiel naar links (fout) of rechts (goed) kan swipen of op je computer het kruisje of het vinkje kan aanklikken. Het duurt 3 minuten om de quiz te doen, maar neem daarna vooral ook even de tijd om de toelichting bij de stellingen te lezen door op ‘kennis’ te klikken (als je dat niet kan zien, even naar beneden scrollen). Dan krijg je per stelling nog wat achtergrond informatie. Daar kan je op een (online) feestje dan weer de blits mee maken.

Speel het spel

Je kan het spel hieronder meteen spelen. Als je het niet goed in beeld krijgt, kan je ook op deze link klikken. Of je scant onderstaande QR-code om het spel op je mobiel te spelen.

Qr Anderseten

Heel veel plezier! En laat hieronder vooral weten wat je ervan vindt.

Dit spel werd mede mogelijk gemaakt door sustainability.games/nl Eerder dit jaar maakten we ook een quiz over plastic. Zin om je kennis over dit thema te testen in 12 stellingen? Klik dan hier voor het hetkanWEL plasticspel.

Over de schrijver