H&M maakt “high fashion” collectie duurzaam

Cc
Bron: Hm.com

De catwalk wordt steeds groener, want ook H&M ziet toekomst in duurzaamheid. In april introduceert H&M de ‘Conscious Collection’. Eenvoud en felle kleuren zijn het signatuur van deze high fashion collectie. Prachtige jurken voor cocktailfeestjes en gala’s, zo vinden ook sterren als Amanda Seyfried en Kristin Davis. Deze collectie is gemaakt van milieuvriendelijke en groene materialen, zoals biologisch katoen en gerecycled polyester.
“Het gaat niet meer alleen om het gebruik van biologische katoen. De mogelijkheden voor het creëren van een complete fashion statement is veel meer van deze tijd,” aldus Ann-Sofie Johansson, hoofd design bij H&M. De Conscious Collection zal blijvend verkrijgbaar zijn. De voorjaarscollectie is een vervolg op het succes van de high fashion collectie van Marni vorig jaar. Ann-Sofie: “Door het ontwerpen van een collectie dat terugkeert, laten wij zien wat er mogelijk is met het gebruik van duurzame materialen.”
De collectie
De ontwerpers van H&M hebben zich laten inspireren door verschillende tinten wit, één van de belangrijkste kleuren dit voorjaar. De minimalistische look wordt gecombineerd met felle kleuren.
Bron: hm.com
Lees ook
Hersenen belonen het kopen van biologische boodschappen
12 mei, de dag dat je anders leert kijken
Wonen in je eigen huis van afval

5 gedachten over “H&M maakt “high fashion” collectie duurzaam”

  1. nice greenwash action. echt alsof het niet erg genoeg is hoe de spullen worden gemaakt deze bedrijven vernietigen iedere week de kleding die niet verkocht is.

Reacties zijn gesloten.