Hoe Denemarken haar burgers wél voor windenergie won

Foto: Andreas Klinke Johannsen, Flickr

Denemarken is erin geslaagd bijna de hele bevolking te winnen voor windenergie en profiteert nu van een schoner milieu en een interessante exportbron.
Denemarken geldt als een modelland als het om democratie gaat. In een bewonderend artikel in Der Spiegel wordt bescheven hoe Denemarkens productie van groene energie (24 procent van de gebruikte electriciteit is door windmolens opgewekt) een wonder van democratie is.
Politiek, milieubeweging, natuurorganisaties en bedrijfsleven is het gelukt alle neuzen dezelfde kant op te laten wijzen. Windenergie zorgt niet alleen voor een schoner milieu in Denemarken, ook voor de export is de Deense expertise goed. Het land heeft de afgelopen jaren 50.000 windmolens aan andere landen verkocht en is daarmee de grootste exporteur van windmolens wereldwijd.
Bron: 360, het beste uit de internationale pers.

Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
Lobby zorgt dat aardappelen op Amerikaanse borden blijven
Binnekort verboden: oorbellen voor Duitse kinderen
De klokkenluider die miljarden opleverde

Over de schrijver

1 reactie op “Hoe Denemarken haar burgers wél voor windenergie won”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020