@derodecaravan: Hoe duurzaamheid van binnenuit komt

Deze zomer rijdt @derodecaravan door Nederland, op zoek naar inspirerende groene verhalen. Aan boord is Jasper van Impelen van The Story of Cool om die verhalen te verfilmen. Vandaag: Hans Heunks van Ahrend.

Het universele verhaal van de held zien we terug in films, kinderboeken en mythes en sagen van vroeger. De eenling overwint eerst zichzelf en vervolgens een serie van uitdagingen op zijn weg naar heldendom. Maar uiteindelijk overwint ie en komt ie tot grote daden. En in een of andere vorm komt dit verhaal vaak terug in de mensen die ik op deze tour spreek. Zelfstandige ondernemers die het heft in eigen handen nemen en de wereld vorm geven zoals zij het goed vinden. Dit verhaal geeft hoop en inspiratie naar anderen om ook tot grote hoogte te kunnen stijgen. Wat wel eens vergeten wordt in deze periode van verandering, is dat grotere organisaties hun plek in deze verandering ook moeten vinden. En dat deze transitie nog wel eens moediger en heldhaftiger kan zijn dan de eenling op pad. Bij grote organisaties spelen er nog meer belangen. Aandeelhouders, leveranciers, personeel die allemaal met zo’n organisatie mee moeten bewegen om tot verandering te komen. Ahrend is daar een prachtig voorbeeld van.

Ideaal podium voor ASN Bank Wereldprijs
@derodecaravan is een ideaal podium om jouw idee voor een betere wereld te pitchen en om stemmen te krijgen voor de ASN Bank Wereldprijs. Doe je nog niet mee aan de ASN Bank Wereldprijs? Meld je aan en maak kans op twee keer €10000.
Dus: is jouw idee voor een betere wereld niet te filmen zo mooi? Daag @derodecaravan uit. Hij komt graag langs. Tweet jouw idee, bedrijf of project nu naar @derodecaravan.

Lees ook
Ding mee naar de ASN Bank Wereldprijs en win € 10.000 Test jouw “Dromen voor de Wereld van Morgen”-kennis

Over de schrijver