Hoe gaat het met Expeditie Kram?

Afbeelding: Expeditie Kram
Deze zomer zoeken we een paar ‘oude bekenden’ op om te kijken hoe het nu met ze gaat. Zo spraken we begin dit jaar de dames van Expeditie Kram. Liv en Gracia kamperen en verblijven graag op de meest bijzondere plekjes. Hun liefde voor de natuur en het avontuur delen ze op een blog met prachtige foto’s en verhalen. We vroegen ze naar hun plannen deze zomer en de expedities op hun wensenlijstje.

Het staat al een beetje in de intro, maar willen jullie toch heel kort vertellen wat jullie doen en waarom?

Expeditie Kram is een reiswebsite/blog over kamperen en het ontdekken van prachtige natuur in binnen- en buitenland. We schrijven sfeerverslagen en maken foto’s van de mooie plekken waar we komen om zo onze lezers kennis te laten maken met bestemmingen die ze misschien nog niet kenden en het belangrijkst: ze inspireren ook de natuur in te gaan. De wereld is te mooi om thuis te blijven zitten.
We spraken jullie in januari nog, maar jullie hebben zeker niet stil gezeten. Kunnen jullie ons een kleine update geven?
Het gaat goed met Expeditie Kram! We hebben sinds het vorige interview alweer een paar hele toffe trips gemaakt, zijn een samenwerking aangegaan met Staatsbosbeheer (als eerste bloggers van Nederland!) en hebben een paar leuke dingen op het programma staan voor de komende tijd. We krijgen steeds meer mails en berichtjes van mensen die op zoek zijn naar een mooi natuurgebied of een bijzondere plek om te overnachten of van mensen die wat meer informatie willen over kamperen in Nederland, heel tof!
Waar gaan jullie heen deze zomer?
We hebben onze ‘zomervakantie’ al gehad in april, toen we uitgenodigd waren in Portugal om te komen slapen op de ecologische/duurzame camping Bubulcus & Bolotas in het binnenland. Daarna zijn we nog in Zeeland, Drenthe, Denemarken, op Texel en in Flevoland geweest om inspiratie op te doen. Gracia gaat in augustus nog naar Ierland, Liv wil in september nog een keer in de duinen op Texel kamperen en we gaan samen in november naar onze droombestemming Noorwegen! Verder gaan we nog op een bloggersweekend in Friesland, zijn we uitgenodigd om in een Mongoolse yurt te slapen die momenteel op de Veluwe staat en gaan we de Biesbosch ontdekken!

Afbeelding: Expeditie Kram
Afbeelding: Expeditie Kram
Jullie zijn ondertussen al op heel wat mooie plekjes geweest, wat trekt jullie aan in deze locaties?
De natuur, de rust en het samenzijn is toch wel dat wat we het fijnste vinden aan de locaties waar we hebben geslapen. We zijn bijvoorbeeld helemaal niet van de grootschalige campings waar alle tenten en caravans in een nette rij naast elkaar staan. Geef ons maar een stuk ruige natuur waar je zelf mag weten waar je je tentje neerzet. Dat ‘losse’ sfeertje past veel meer bij ons.
Welke expedities staan er nog op jullie wensenlijstje?
Wakker worden in een tentje in IJsland, wandelen door het Lake District in de UK en de natuur van Canada ontdekken. Ook willen we nóg meer van Nederland ontdekken en laten zien. Wij komen bijvoorbeeld zelf uit Twente maar hebben daar nog niks over geschreven op Expeditie Kram en dat terwijl het daar eigenlijk heel mooi is. Zoals we eerder zeiden: de wereld is te mooi om thuis te blijven zitten!
Ben je nog op zoek naar een leuk vakantieadresje of op zoek naar inspiratie? Klik dan hier voor het interview waarin de dames van Expeditie Kram een aantal wonderschone adresjes aanraden.
Meer weten over Liv en Gracia? Klik dan hier voor de site of Facebook pagina van Expeditie Kram.
Ben of ken jij iemand die ook aan een inspirerend initiatief werkt? Dan kan je ons een mailtje sturen op redactie@hetkanwel.nl. Als je in het onderwerp ‘inspirerende initiatieven’ zet komt het bij de juiste persoon terecht. We zijn benieuwd!

Alle prachtige afbeeldingen zijn van Expeditie Kram.

Afbeelding: Expeditie Kram

Over de schrijver