Hoe geef je je garderobe een lente-update?

Ieder voorjaar en zomer heeft z’n trends. Leuk, als een trend je aanspreekt. Is er dit voorjaar iets voor je bij? En past het bij je? Ik help je op weg met een paar voorbeelden.

Hm
Gerecycled Polyester, H&Amp;M

Trend 1: Bloemen- en andere natuurprints
Zien we vooral voor vrouwen. Is er zowel in gedempte, vergrijsde kleurmengingen als in fellere, heldere kleuren. Als tuniek of blouse makkelijk te combineren met effen broeken, die je waarschijnlijk al hebt. Bijgaande mooie print combineert fellere kleuraccenten op een zachte huidkleurige ondergrond. De blouse links uit de Conscious Collection van H&M is van een mooie licht transparante gerecycled polyester.
Wie staat het? Het model is recht en basic, vooral vrouwen met een H-silhouet staat de blouse mooi. Combineer bijvoorbeeld met een strakke broek in het roodoranje (tangerine, de modekleur van dit seizoen) als je dat mooi vindt, of met een lichte neutrale kleur. Vrouwen met een smalle taille (en silhouet X of 8) dragen er een riempje om. Een top eronder in de kleur van je broek is het mooist.
Dunne, licht doorschijnende stoffen met bloemenprints staan volle, ronde vrouwen prachtig, zeker vrouwen met krullend haar. Draag blouses of tunieken die ruim genoeg zijn, laat de stof lekker om je heen wapperen. Een prachtig gezicht!
Ca
T-Shirt Van Biologische Katoen, C&Amp;A

Trend 2: Felle, heldere kleuren
Zien we zowel bij mannen (overhemden, t-shirts) als vrouwen (ook broeken). Als je een heldere kleuring hebt (bijvoorbeeld zwart/heel donker haar en een lichte huid) kan het goed staan, hoewel felle kleuren de meeste Noord-Europeanen bleek maken als ze het op het bovenlichaam dragen. Dus mannen: wil je fel, weet dan wel of je een koelere of warmere kleur moet kiezen, anders ga je dubbel onderuit. Weet je dat niet? Laat een kleuranalyse doen! Wist je dat C&A veel biologisch katoen verkoopt? Het t-shirt rechts komt er ook vandaan.
Voor vrouwen is het iets simpeler. Heb je geen heel heldere kleuring en vind je het wel mooi, een felle broek of rok, combineer het eventueel met een zachtere kleur. Liefst een tuniek of langere blouse of zelfs jurk, zodat je – proportioneel – meer zachter ziet dan helder.
Realiseer je dat heldere kleuren naar voren treden en zachtere terug. Dus draag je een helder gekleurde broek, dan maak je optisch je onderlijf groter. Voor een A-silhouet is het dus een minder goed plan. De A draagt de heldere kleur liever op haar of zijn bovenlichaam.
Donnadonella
Jurk Van Outsider, Bij Donnadonella

Trend 3: Pastels
Sterk in contrast met de felle, heldere kleuren zijn pastels, zoals huidtinten. Veel mensen denken dat ze geen zachte huidtinten kunnen dragen. Niet waar! Iedereen, man en vrouw, kan een huidtint dragen, mits die tint bij jouw huid past en mits je goede combinaties maakt met andere kleuren. In dat geval kan het prachtig zijn.
Ben je zelf licht (haar, huid) dan ben je vooral geholpen met een juiste tint bij jouw huid en haar. Ben je donker (donker haar bijvoorbeeld) dan kun je pastel het best met donker combineren. Plus dat je een huidtint zou moeten kiezen die bij jouw huid past. De jurk links is van Outsider en Donnadonella verkoopt ‘m.
Meer tips? Kijk eens bij Sustainable Style!

Over de schrijver