Hoe Google een uitbreiding van ons brein aan het worden is

2788050844 E28Da32923
Foto: Paulo Brandão, Flickr

Google kan nog groter en belangrijker worden als het zijn gebruikers wat meer privacy gunt. Betalen voor diensten geeft consumenten meer macht over de zoekgigant.
Google wordt steeds onmisbaarder voor veel mensen. De zoekmachine is voor veel mensen een soort bijgeheugen geworden. Misschien neemt Google binnenkort wel de functie van hoofdgeheugen over. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen minder onthouden als ze weten dat ze informatie die ze nodig hebben kunnen opzoeken.
Google bewijst zijn gebruikers goede diensten, schrijft Stephen Shankland op de ict-nieuwssite CNet. Soms voelen we ons misschien niet zo prettig bij het idee dat Google zoveel van ons weet en de verzamelde informatie ook voor andere doeleinden kan gebruiken. Als Google nog groter en belangrijker wil worden, moet het bedrijf gebruikers meer controle over hun persoonlijke informatie geven en minder ‘gerichte’ advertenties laten zien, betoogt Shankland. Misschien is het tijd dat Google meer betaalde diensten introduceert zodat gebruikers hun privacy niet hoeven op te geven voor advertentiediensten. Wie betaalt voor een dienst, kan ook eisen stellen en één van die eisen kan privacy en controle over persoonsgegevens zijn.
Bron: 360, het beste uit de internationale pers.
3602
Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
De dilemma’s van een politie-informant
De laatste man in Fukushima
TV serie “Breaking bad” staat symbool voor mislukte Amerikaanse Droom

Over de schrijver