Hoe groen is jouw dieet? Doe de test en je ziet het meteen

Heb je een groen dieet (lees plantaardig) en wil je weten hoe positief jouw impact op het klimaat, dierenwelzijn en de natuur is?  Op de dag van de biodiversiteit is het een mooi moment om een hele simpele test doen. Je hoeft alleen maar in te vullen hoeveel dagen je (al) plantaardig eet en je ziet meteen het resultaat.

Vegan eten is niet ingewikkeld

Een paar jaar geleden was plantaardig eten nog best ingewikkeld. Als je een feestje organiseerde en alleen maar plantaardige hapjes serveerde, misten mensen echt het vlees. Ging je bij mensen eten en vertelde je dat je vegetarisch of veganistisch at, dan keken ze meteen moeilijk. En als je jarig was kreeg je goedbedoeld, maar ongevraagd een prachtige braadpan, of vleessnijmachines.
Als je terugkijkt ging de ontwikkeling eigenlijk razendsnel. Door goed onderbouwd onderzoek werd snel duidelijk dat een plantaardig dieet de wereld kan redden. Schokkende documentaires lieten je de herkomst van je biefstuk, of kippenpoot zien en immens populaire vegan kookblogs, -vlogs, en -boeken, lieten zien dat plantaardig koken helemaal niet zo moeilijk was. En zeg nou  zelf, met het aanbod vleesvervangers in in de supermarkt, vegan Magnums, vegan burgers bij de Burger King en vegan restaurants die je vindt via Happy Cow, zijn dierlijke producten echt overbodig. Plantaardig eten is tegenwoordig een fluitje van een cent.

De Vegan Calculator

En wil je weten hoe goed je bezig bent? Doe dan de test van The Vegan Calculator. Op de site vul je in hoe lang je al vegan bent en bereken je met een druk op de knop hoeveel dieren, liter water, km2 bos, graan (voor veevoer) en CO2 je hebt bespaard en daar word je echt super blij van.

Vegan Calculator

Handige tips

Daarnaast is het ook nog een leuke site om wat op rond te neuzen. Je vindt er tips voor documentaires, boeken, kledingmerken en handige links. Ook voor als je nog niet overtuigd bent.
We zetten de trailers van drie must see documentaires voor je op een rij en zijn benieuwd naar jouw score, of jouw overweging om juist niet plantaardig te eten. Laat je het weten?
1. Cowspiracy


2. Forks Over Knives

3. Food Choices

 

Over de schrijver

2 gedachten over “Hoe groen is jouw dieet? Doe de test en je ziet het meteen”

Reacties zijn gesloten.