Zo snijd je een paprika zonder te verspillen (video)

Paprika'S
Paprika’S. Foto: Swong 95765, Flickr.

Mijn vorige snij tutorial over de ananas viel dermate goed in de smaak, dat dit met regelmaat terugkomt in de Wasteless Wednesday. Vandaag laat ik je zien hoe ik een paprika snij zonder waste en zo efficiënt mogelijk. Vraag maar eens rond, er zijn namelijk enorm veel methodes over hoe je een paprika snijdt, maar ik vind deze het beste! Dit is hoe ik vaak een snij in een professionele keuken.

Hoe snij je een paprika zonder waste?

* Deze tip heeft Nederlandse ondertiteling. Deze is te activeren door op het filmpje te klikken, deze af te spelen in YouTube en op het knopje te drukken dat naast het knopje van het geluid zit.

Wat heb je nodig?
– paprika’s
– een scherp mes
– een snij plank

How to?
Het snijden van de paprika deel ik even op in stappen om zo duidelijk mogelijk uit te leggen hoe je de paprika snijdt.

1: Was de paprika

2: Leg de paprika op zijn zij en doe er verder niks mee. Het groen (van de steel) laten we gewoon zitten.

3: Snij vervolgens de top van de paprika met de steel in één rechte lijn ervan af. Als je dit goed gedaan hebt valt het groene direct van het rode af.

4: Leg de het rode van de top van de paprika apart en leg het groene van de top van de paprika in een afvalbakje.

5: Snij nu de kont er in één rechte lijn af.

6: Nu kun je de paprika rechtop zetten en als het goed is blijft deze staan. Snij het overige van de paprika er in 4 rechte vlakken van af.

7: Deze vlakken kun je vervolgens verder bewerken in bijvoorbeeld ‘julienne’ of ‘chinoise’.

8: Uiteindelijk heb je het binnenste én het steeltje als ‘waste’.

Met deze tutorial snijd je vrij snel en zo efficient mogelijk paprika’s. Ik hoop dat ik jullie hiermee iets geleerd heb en mochten er vragen zijn dan hoor ik die graag. Mochten jullie overigens andere producten in een snij tutorial zien? Dan hoor ik dit ook maar al te graag!

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Wasteless Wednesday.

Over de schrijver

2 reacties op “Zo snijd je een paprika zonder te verspillen (video)”

  1. Ingewikkeld. Was’m, leg ‘m op zijn zij, snijdt ‘m in de lengte door. Haal het hart, de zaadjes en zaaklijsten er uit. Doe er verder mee wat je wilt. Klaar. Minimal waste.

Reacties zijn uitgeschakeld.