Hoe weten we hoeveel voedsel Nederland verspilt?

Om Verspilling Te Meten Moeten We In Het Vuilnis Duiken
Om Te Weten Hoeveel Nederland Verspilt Moeten We In Het Vuilnis DuikenEr is veel bekend over de omvang en samenstelling van voedselverspilling in Nederland. Zo weten we bijvoorbeeld dat ongeveer 14% van onze boodschappen onnodig in de prullenbak belandt. Dat in 2013 de Nederlander naar schatting 47 kilo goed voedsel verspilt en dat zuivel, groente en brood het meest verspild worden. Leuk, al die cijfers. Maar hoe weten we dat eigenlijk?

Crem, het bureau voor duurzame ontwikkeling, doet elk jaar het onderzoek naar voedselverspilling door consumenten en ik mocht daar bij zijn.

Hoe weten we hoeveel voedsel Nederland verspilt? Nou, zo!

Gelukkig is het heel makkelijk en ook nog eens leuk om voedselverspilling te voorkomen. Kijk maar eens op Hoezo50kilo. Of een van de vele andere organisaties en initiatieven die ook bezig zijn met het voorkomen van voedselverspilling. Zoals het Voedingscentrum, Waste Watchers, Food Guerilla, Kromkommer, Too Good To Waste, Ministerie van Vitalisering en nog veel meer.

Voor nog meer tips tegen voedselverspilling kun je Daisy Scholte volgen via Facebook en Twitter.

Meer tips van Daisy op hetkanWel vind je hier:
Wat is jouw voedselafdruk?
Zo houd je uien langer goed
Houdbaarheid van een ei testen
Met oud brood bakken
Nooit meer brood verspillen

Daisy werkt samen met het Voedingscentrum aan de campagne, Hoezo50kilo, om haar ideeën en tips tegen voedselverpilling met een groter publiek te delen.Tijdens haar studies had zij altijd bijbaantjes in de horeca. Daar zag ze liters soep door de wc gespoeld worden en vroeg ze zich af of de buffetbroodjes alleen voor de container gebakken werden. Zij besloot daar zelf niet meer aan bij te dragen en ging op zoek naar zoveel mogelijk manieren om verspilling te voorkomen. Naast haar werk voor de campagne is Daisy freelance filmmaker en journalist.

Hier lees je wat het Voedingscentrum nog meer doet tegen verspilling.

Over de schrijver

1 reactie op “Hoe weten we hoeveel voedsel Nederland verspilt?”

  1. ik koop wat ik opkan en nodig heb en meer niet, liever 2 x per week naar de winkel dan 1 x per maand overzicht houden en ook opmaken het is echt niet moeilijk, bij mij gaat alles schoon op. en heb ik toch iets over dan de volgende dag opeten met een bak soep eventueel als het te kort zou zijn. liever een beetje trek houden dan te veel, goed voor de lijn.

Reacties zijn uitgeschakeld.