Hoeveel sjoemelstroom gebruiken de Tweede Kamer en de Rijksoverheid eigenlijk?

Foto: Jvl, Flickr
Foto: Jvl, Flickr

Vorige week werden er in de Tweede Kamer vragen gesteld over het “jokkebrokken” van veel energieleveranciers over groene stroom. Veel grijze stroom wordt namelijk groen gewassen met certificaten. Maar gebruiken onze volksvertegenwoordigers en ambtenaren zelf eigenlijk wel echte groene stroom? Krispijn Beek besloot het gewoon te vragen.
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Nederlandse Energiemaatschappij beticht zichzelf en anderen van gesjoemel met groene stroom
De beste aanbieders van groene stroom
Krispijn Beek is een actieve blogger die veel schrijft over duurzaamheid. Naar aanleiding van de commotie schreef hij een brief naar de Tweede Kamer en naar de Rijksoverheid. Dit was de brief die hij verstuurde:

Geachte medewerker van de Tweede Kamer/Rijksoverheid,
Op de websites van de NOS en Het Kan Wel las ik dat een meerderheid van de Tweede Kamer opheldering wil van minister Kamp over de “jokkebrokken” in de energiesector die “sjoemelstroom” zouden gebruiken voor groene stroom.
Dat roept bij mij als actieve investeerder en afnemer van Nederlandse groene stroom de vraag op wat voor soort groene stroom de Tweede Kamer/rijksoverheid zelf gebruikt.
Zeker gezien de eisen die de rijksoverheid in aanbestedingen indirect via de CO2 prestatieladder stelt aan het gebruik van duurzame energie van Nederlandse komaf.
Ik zie uw antwoord met belangstelling tegemoet.
Mvg. Krispijn Beek

Kortgeleden kreeg hij reactie van de Publieksvoorlichter Informatie Rijksoverheid. Een citaat uit de reactie:

Wij geven alleen algemene informatie over wet- en regelgeving van de Rijksoverheid. Om die reden kunnen wij uw vraag niet beantwoorden. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Oftewel: we weten nog steeds niet hoe het zit.
Krispijn wacht nog op reactie van de Tweede Kamer, maar is van plan om er zelf maar eens in te duiken. Heb jij informatie die hem kan helpen over het energieverbruik van de overheid? Op Krispy’s Blog kun je eventuele reacties kwijt

Over de schrijver

3 gedachten over “Hoeveel sjoemelstroom gebruiken de Tweede Kamer en de Rijksoverheid eigenlijk?”

  1. Bedankt voor de link naar m'n vraag aan de Tweede Kamer en de rijksoverheid. Vandaag een manier bedacht om dezelfde vraag te stellen, maar dan meer in de lijn van algemeen beleid. Eens kijken of daar wel antwoord op komt 😉

Reacties zijn gesloten.