Hoeveel winst houdt Puma over als je verborgen planeetkosten meerekent?

Foto: Robertstinnett (Flickr)

Er is geen marketingafdeling die zoiets bedenkt. Naast de mooie jaarcijfers 2010 presenteerde Puma ook de winst- en verliesrekening voor milieu en klimaat. Die kwam uit op 94 miljoen euro verlies, zeg afgerond duizend euroton milieuschade door het produceren van die leuke sneakers. Dat nieuws ging de wereld over. Puma is hiermee een van de weinige bedrijven die claimt dat hun winst zwaar is gesubsidieerd door moedertje aarde. Een sterk signaal richting alle multinationals. Stel nu dat deze kosten alsnog in rekening gebracht worden, hoeveel winst zou er overblijven?

Rankabrand-oprichter Niels Oskam dook in de cijfers en kwam tot een interessante conclusie. De verborgen kosten neutraliseren de winst over 2010. Hoe snel zou Puma, dat al bovenaan staat in de Rankabrand-ranglijst voor sportmerken, volledig overschakelen op 100% groene sneakers als deze kosten verplicht zouden moeten worden afgedragen?

Lees het blog van Niels Oskam.

Lees ook:

Eerste laptop op zonne-energie

Test jouw Dromen voor de Wereld van Morgen-kennis

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020