Hof verwerpt aanklacht van Tesla tegen Top Gear

Raneko, Flickr.com
Raneko, Flickr.com

Het Britse hof heeft de aanklacht van Tesla tegen het BBC programma Top Gear verworpen. Tesla klaagde de show aan vanwege laster. Volgens de fabrikant van elektrische auto’s had men in het programma een situatie in scène gezet waarbij de Tesla Roadster zonder stroom kwam te zitten. Dit zou direct hebben geleid tot een daling in de verkoopcijfers.

Sportieve test

Tijdens de uitzending uit 2008 werden twee Roadsters getest. Deze test werd uitgevoerd op een racebaan en er werd gekeken naar versnelling, snelheid, het maken van bochten en het gebruik over het algemeen. Volgens Top Gear kwam de Roadster al na 55 mijl zonder stroom te zitten, terwijl Tesla een actieradius van 200 mijl claimt. De test was echter niet gebaseerd op dagelijks gebruik, maar op een meer sportieve inzet van de wagen. Volgens Tesla resulteerde deze uitzending echter in een verlies van 171.000 dollar in de Verenigde Staten én Europa.

Uitspraak

De rechter heeft nu bepaald dat Top Gear geen ‘redelijke kijker’ zou hebben misleid met de show en dat er ook geen sprake was van ‘bewuste of grove misleiding van potentiële klanten’. Volgens de rechter zouden kijkers wel begrijpen dat het testen op een parcours tot andere resultaten zou leiden dan een test op de gewone weg.

Bron: Green.Autoblog.com

Lees ook:

Piloot wil 17.000 km vliegen op plastic afval

Zo kun je kappen met kolen

Hoe meer laadpalen, hoe meer elektrische auto’s

1 gedachte over “Hof verwerpt aanklacht van Tesla tegen Top Gear”

Reacties zijn gesloten.