Hollandse broccoliseizoen geopend met een Big Bang in hartje Amsterdam

Big Bang Broccoli. Foto: Bigbangbroccoli.com
Big Bang Broccoli. Foto: Bigbangbroccoli.com

Op zaterdag 31 mei om 12:00 viert Big Bang Broccoli de start van het Hollandse broccoliseizoen met een broccoliveiling op een nog geheime locatie in Amsterdam. Overal wordt reclame gemaakt voor te zout, te vet en te zoet voedsel terwijl slecht 5% van de Nederlanders voldoende groente eet. FoodGuerrilla lanceerde de Big Bang Broccoli campagne als tegenactie.

Big Bang Broccoli is een campagne die aandacht vraagt voor gezond eten enerzijds en de gigantische marketingbudgetten die schuil gaan achter ongezond voedsel anderzijds. FoodGuerrilla werkt daarbij samen met reclamebureaus, brancheorganisaties en andere enthousiastelingen die zich belangeloos inzetten voor broccoli als symbool voor gezond voedsel.

Op zaterdag 31 mei om 12:00 uur wordt de start van het broccolioogstseizoen gevierd. Allereerst worden verse broccoli’s geveild en verkocht. Daarna is iedereen welkom om aan te schuiven voor een gratis broccolilunch. Ook kun je in gesprek gaan met broccolitelers.

De campagne van FoodGuerrilla om broccoli de meest gewilde groente van Nederland maken loopt tot en met 11 juni. Meer informatie over hoe jij mee kunt doen, is te vinden op de website van Big Bang Broccoli.

Big Bang Broccoli is een initiatief van FoodGuerrilla en wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Greenport NHN, Frugiventa, ZLTO en The Greenery.

 

Over de schrijver

1 gedachte over “Hollandse broccoliseizoen geopend met een Big Bang in hartje Amsterdam”

  1. Pingback: Broccoli smeren in de strijd tegen huidkanker » hetkanWel.nl

Reacties zijn gesloten.