Homo-pinguïns adopteren ei

Foto: wikimedia commons

Inca and Rayas zijn net als andere Humboldt-pinguïns. Ze zijn van nature loyaal, aanhankelijk en richten zich sterk op de familie. Toch waren ze bedroefd: het nestje dat ze samen gebouwd hadden, bleef leeg. Hoe kan het ook anders; het zijn beide mannetjes. Afgelopen winter haalde deze ‘gay’ relatie in de dierentuin van Madrid al de pers, want bij pinguïns komt het weinig voor.
Nesteldrang
Toen het broedseizoen aanbrak, begonnen ook Inca and Rayas zich voor te bereiden op hun nageslacht. Terwijl de anderen eieren begonnen te leggen, leken Inca and Rayas wat in de war bij het zien van hun lege nest. “Ze vertonen hetzelfde verliefde gedrag als bij man en vrouw”, zegt een verzorger. Maar net als een heterostelletje, willen ook zij een kuiken grootbrengen.  Verzorgers kregen medelijden en bedachten een plan.
Zenuwen
Een van de pinguïnvrouwtjes had twee eieren gelegd. Normaal laat een pinguïnvrouwtje het tweede ei dan links liggen. Dit keer schonken de verzorgers het aan het kinderloze stel. Eerst leken Inca en Rayas erg zenuwachtig nu ze zo heel plotseling een ei hadden. Maar dat duurde niet lang. Al gauw waren ze opgetogen en omringden het ei met alle zorg. Inca, de moederlijkste van de twee, is het nest nog niet uit geweest. ‘Het is zijn eerste ei, en dat wil hij niet verpesten. Hij komt zelfs niet van zijn plaats als we hem onze beste vis aanbieden.”
Het ei komt als het goed is binnenkort uit.
Bron: Treehugger
Lees ook
Gezonde tussendoortjes zonder troep
Obama gaat nu vol voor homo-huwelijk
Succesvolle webwinkel opent “pop up” boetiek

Over de schrijver