Honest-Rosie lanceert een slimme capsule collectie

Christine Gerritzen was zich aan het voorbereiden op een feestje, en stond voor haar overvolle kledingkast. Ze vroeg zich af hoe het eigenlijk kon dat ze met zoveel kleding nog steeds niks kon vinden om aan te trekken. Daar besloot ze een oplossing voor te bedenken.
Haar doel was om iets te creëren waardoor je minder kleding hebt maar tegelijkertijd meer kledingopties. Et voilà: Honest-Rosie was geboren.
Over Honest-Rosie
Honest-Rosie is een capsule collectie van 6 kledingstukken waarmee je maar liefst 30 verschillende outfits kunt samenstellen. Christine vertelt enthousiast:
“Ik deed onderzoek naar verschillende modeontwerpen en besloot een capsule collectie samen te stellen die veelzijdig is én modieus, maar tegelijkertijd ook tijdloos en vrouwelijk. Daarnaast wil ik graag meer bewustzijn creëren voor onderwerpen als duurzaamheid, fair trade en milieuvriendelijkheid: Ik wil mensen laten nadenken over wat ze dragen. Honest-Rosie komt met de boodschap dat je er modieus uit kunt zien en tegelijkertijd iets kunt bijdragen aan de wereld.”
Honest-Rosie
Een Fair Trade collectie
De collectie van Honest-Rosie wordt gemaakt in Cambodja. Christine: “De medewerkers werken in veilige en gezonde omstandigheden waar goede lonen worden gewaarborgd. Daarnaast neemt het bedrijf waar ze werken milieuverantwoordelijke keuzes en staan educatie en ontwikkeling voor de medewerkers hoog in het vaandel.”
“Voor ik begon heb ik veel onderzoek gedaan naar – en intensief contact gehad met – het bedrijf. Als de voorverkoop een succes wordt zal ik naar de fabrikant afreizen en een video maken van het hele proces zodat de consument het ook kan zien.”
Materiaalkeuze
Voor haar eerste collectie heeft Christine gekozen voor ‘pre-consumer upcycled’ materiaal. Ze licht toe:
“Dit zijn stoffen die over zijn van fabricageprocessen en dus nog nieuw zijn. Dit zijn kwalitatief goede stoffen die anders weggegooid zouden worden. Het is dus beter voor het milieu en hierdoor worden er geen nieuwe stoffen vervaardigd. De stoffen die op dit moment voor de collectie worden gebruikt zijn: katoen, viscose, zijde en katoen-jersey.”
“Het doel voor de volgende collectie is om zowel pre-consumer upcyclede materialen als biologische materialen te gebruiken. Dat was voor deze collectie helaas nog niet haalbaar.”
Maten en kleuren
De collectie is beschikbaar in de maten XS t/m XXL en in de kleuren wit, hemelsblauw en marineblauw. “Het is een veelzijdige, tijdloze en vrouwelijke collectie, waardoor je de collectie het hele jaar kunt dragen” aldus Christine. “De trui die je zowel kunt dragen met een V-hals als een boothals is gemaakt van jersey-katoen. Hierdoor heeft het een zacht gevoel, maar is het tegelijkertijd lekker warm voor de wat koudere temperaturen die we in Nederland gewend zijn.”
“Zodra de collectie vaker per jaar zal verschijnen, zal er natuurlijk meer rekening worden gehouden met de seizoenen. Het was nu ook de bedoeling om een collectie samen te stellen die overal bij past.”

De Kickstarter campagne
Vandaag, 1 maart 2017, start de Kickstarter campagne van Honest Rosie. Christine vertelt hierover:
“Ik heb voor Kickstarter gekozen omdat het een internationaal platform is dat wereldwijd bekend is en ik Honest-Rosie ook graag met de hele wereld wil delen. Op Kickstarter is het helaas niet mogelijk om met Ideal te betalen maar wel met kaarten die aangesloten zijn op Visa en MasterCard, of door in een paar minuutjes een prepaid card aan te maken.”
“Als deze campagne een succes wordt wil ik Honest-Rosie graag uitbreiden met een webshop. Daarnaast zou ik de collectie graag aan winkels in Nederland aanbieden.”
Toekomstdromen
Christine’s droom is om uiteindelijk elk seizoen een nieuwe collectie te presenteren:
“In de toekomst wil ik graag meerdere collecties maken, zowel voor vrouwen als voor mannen. Ik wil graag dat iedereen er modieus en stijlvol uit kan zien en daarbij (bewust of onbewust) rekening houdt met duurzaamheid, fair trade en het milieu.”
“Uiteindelijk lijkt het me ook een goed idee om versleten kleding van Honest-Rosie te retourneren in ruil voor een tegoedbon. Ik ga hierover nadenken zodra de webshop live is.”
Wil jij meer weten over Honest-Rosie? Klik dan hier voor de Kickstarter pagina, website of Facebookpagina.
Honest-Rosie

Over de schrijver