Houd je ogen scherp door meer in de zon te zitten

Heiloo Online.nlOuders hebben een nieuwe reden om kinderen naar buiten te sturen en de computergames te laten voor wat ze zijn. “Ga naar buiten, je ogen hebben het nodig.”

En niet alleen kinderen, ook volwassen hebben zonlicht nodig om bijziendheid te voorkomen. Dat blijkt uit een onderzoek van Kahtlyn Rose, een vooraanstaand onderzoekster naar oogziekten aan de Universiteit van Sydney. Vaak wordt gedacht dat bijziendheid wordt veroorzaakt door het lange staren naar een computerscherm, maar de werkelijkheid is, volgens dit onderzoek, dat het juist de hoeveelheid zonlicht is die de mogelijke ontwikkeling van bijziendheid beïnvloedt.

Kathlyn Rose in een CNN-interview: “Onze onderzoeken, onder andere bij dieren, bevestigen een consistente relatie tussen de tijd die buiten wordt doorgebracht en het voorkomen van bijziendheid, waarschijnlijk vooral veroorzaakt doordat buitenlicht tien keer sterker is dan binnenlicht. ”

Bron: Treehugger

Lees ook:

Zo zon je gezond en veilig

De manier om kinderen op gezond gewicht te houden

Over de schrijver

2 gedachten over “Houd je ogen scherp door meer in de zon te zitten”

 1. Klinkt logisch, ik ontwijk licht zoveel mogelijk en ben bijziend.
  Als klein kind lezen bij schemerlicht en overdag binnen blijven enzo.
  Ik beweeg wel genoeg.

 2. Waarom kopiereen jullie net het hele artikel van Treehugger?
  Bang dat microsoft adepten niet zo veel intellectuele arbeid kunnen verrichten?

  Een mogelijke andere connectie met "buiten" is dat we buiten veel; actiever zijn, dan binnen, dus meer energie verbranden, en minder vet opslaan in het lichaam, bijvoorbeeld vet achter de ogen, waardoor je bij een meer vet in je lichaam steeds verziender wordt.

  Een andere mogelijke connectie is aderverkalking in het oog, door te veel suiker in eten en snoep

Reacties zijn gesloten.