Houd je hoofd koel met de Cooling Cap

Cooling Cap - Bron: AC Gears
Cooling Cap – Bron: AC Gears
Stel je voor: een pet die zorgt voor een aangename temperatuur rond je hoofd. Zo’n pet bestaat: de Cooling Cap. Speciaal voor mensen die slecht tegen de hitte kunnen heeft Cool Smile een pet ontwikkeld die het hoofd van de drager actief koelt met behulp van een Peltier-element.
Dit is een elektrische component die gebruikt kan worden om warmte te verplaatsen van een koude naar een warme plek. Het is puur een elektrische warmtepomp, vernoemd naar zijn ontdekker Jean Peltier. Hij ontdekte in 1834 dat wanneer een elektrische stroom vloeit door een grensvlak tussen twee verschillende metalen, er een warmte-effect optreedt: warmte wordt getransporteerd van de overgang tussen metalen A en B naar de overgang tussen metalen B en A.
Klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar in de Cooling Cap zorgt dit Peltier-element dat excessieve hoofdwarmte van de drager van de pet actief wordt afgevoerd. Het petje werkt op één AA-batterij en is in staat om een temperatuur van 15 graden Celsius rond het hoofd te creëren, zelfs in warm weer.
De thermo-elektrische koelpet kost $55,- bij AC Gears, de exclusieve distributeur in de Verenigde Staten. Het product staat er met stip op 1 in de webshop, voor de kleinste helicopter ter wereld. AC Gears is een webshop waar de meest hippe en innovatieve producten worden verkocht.
Een Cooling Cap is natuurlijk veel goedkoper dan een airco in je huis. Verder kunnen we ons bij hetkanWel voorstellen dat fietsen bij de huidige temperaturen aangenamer wordt met de Cooling Cap. Heeft iemand de pet al geprobeerd? We hebben nog geen Nederlands verkooppunt gevonden.
Bron: WRBL

Over de schrijver

1 reactie op “Houd je hoofd koel met de Cooling Cap”

Reacties zijn uitgeschakeld.