Houd je huid gezond in de winter

Ongeveer 50 procent van alle mannen en vrouwen heeft in de winter last van een droge huid. Het lijkt alsof daar niets aan te doen is en of het een kwestie is van wachten tot de lente, maar dat is niet waar. Je kunt er wel degelijk voor zorgen dat je huid in de winter ook goed gehydrateerd wordt. Een aantal tips voor een optimale huidverzorging in de winter!

Drink meer water
Water hydrateert de huid van binnenuit. In de zomer gaat het drinken van extra water bijna vanzelf, maar ook in de winter is het belangrijk. Drink het water dan op kamertemperatuur of nog warmer. Voeg een beetje zout toe aan het water om ervoor te zorgen dat het lichaam het beter kan opnemen.
Doe voorzichtig met zout
Kies alleen voor zout als je het idee hebt wat uitgedroogd te zijn. Verder kun je beter wat rustiger aan doen met zoute voedingsmiddelen, omdat te veel zout weer kan leiden tot uitdroging van de huid.
Vermijd zeep met sulfaten
Veel moderne zepen bevatten sulfaten. Die zorgen ervoor dat zeep lekker schuimt. Sulfaten lossen echter de natuurlijke oliën van de huid op, waardoor deze droger wordt. Kies dus liever voor een variant zonder sulfaten, daarmee kun je ook goed schoon worden.
Gebruik jojoba-olie
Jojoba-olie lijkt op de olie die de huid van nature produceert om soepel te blijven. Smeer de huid in met olie na een douchebeurt, dan wordt deze het beste opgenomen door de huid. Alternatieven voor jojoba-olie zijn kokosolie, sesamolie en shea- en cacaoboter.
Kies voor natuurlijke verzorging
Breng je graag een moisturizer aan? Zorg er dan voor dat het er eentje is zonder petroleum. Een moisturizer met petroleum brengt een laagje aan op de huid, maar hydrateert deze niet. Het verhindert de huid juist om haar natuurlijke olie te produceren. Natuurlijke huidverzorgingsproducten bevatten geen petroleum en zijn daarmee beter voor de huid.
Drink weinig cafeïne
Cafeïne in koffie en thee kunnen de huid uitdrogen. Alleen met kruidenthee heb je hier geen last van. Voor een mooie, soepele huid varieer je dus tussen kruidenthee of gewoon water.
Bron: MNN.com

2 reacties op “Houd je huid gezond in de winter”

  1. Pingback: Vijf vette dingen die je niet vet maken | hetkanWel.nl

  2. Volgens mij heeft "hydratatie" van de huid niet zo heel veel met water te maken. Het gaat vooral om huidvetten ("natuurlijke oliën") die bij een "droge" huid ontbreken. Het zijn die huidvetten die je met zeep uit je huid werkt. Het water dat je met wassen in je huid brengt, helpt duidelijk niet.
    Veel water drinken gaat dan ook niet helpen, en zout heeft er ook weinig invloed op. De tensiden met sulfaat (vooral het alomtegenwoordige natrium lauryl ether sulfaat) zijn inderdaad vaak agressiever dan die op een andere basis, maar dit is over het algemeen niet wat je in zeep vindt, maar in (douche )shampoo.
    Je kunt best jojoba olie gebruiken om huidvet aan te vullen, maar eigenlijk werken alle vettige crêmes en oliën wel om de huid te "hydrateren".

Reacties zijn uitgeschakeld.