Zo weet je of een ei nog goed is

Aan de buitenkant van een ei is niet te zien of de binnenkant nog wel goed is. Maar zomaar weggooien, dat doen we natuurlijk niet. Hoe weet je nou of het ei, verborgen in zijn schil, nog wel goed is?

Eieren gekocht in een supermarkt hebben er vaak een THT-datum op staan. Meestal is dat een vastgestelde houdbaarheid van 28 dagen. Maar een ei is niet plotseling van de ene op de andere dag bedorven. En wat nou als er helemaal geen datum op staat? Hoe kun je dan weten of ze nog wel goed zijn, zonder de schil te moeten breken? Er is een heel handig trucje om de houdbaarheid van eieren te testen en dat laat ik zien in dit filmpje.

Video: De houdbaarheid van eieren testen

Daisy werkt samen met het Voedingscentrum aan de campagne, Hoezo50kilo, om haar ideeën en tips tegen voedselverspilling met een groter publiek te delen.Tijdens haar studies had zij altijd bijbaantjes in de horeca. Daar zag ze liters soep door de wc gespoeld worden en vroeg ze zich af of de buffetbroodjes alleen voor de container gebakken werden. Zij besloot daar zelf niet meer aan bij te dragen en ging op zoek naar zoveel mogelijk manieren om verspilling te voorkomen. Naast haar werk voor de campagne is Daisy freelance filmmaker en journalist.

Je kunt haar volgen via Facebook en Twitter. Hier lees je wat het Voedingscentrum nog meer doet tegen verspilling.

Leestip van Bol.com

[bol_product_links block_id=”bol_55389f0bbdfea_selected-products” products=”9200000036494987″ name=”koken met restjes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
 

Over de schrijver

8 gedachten over “Zo weet je of een ei nog goed is”

 1. ik heb de ei test gedaan en het bleef inderdaad drijven, daarna het ei in een glas gedaan en het rook prima en zag er nog goed uit geklutst en gebakken en heerlijk eitje gegeten(<:

 2. Dat drijvende ei had ik waarschijnlijk graag opgegeten.
  Een ei dat een beetje uitgedroogd is is niet altijd bedorven.
  In de koekenpan zie je en ruik je pas echt of hij nog goed is.
  Het zou een grote voedsel verspilling zijn als we alle drijvende eieren weggooien.
  Misschien even voorzichtig zijn met toevoegen in je gerecht of cake beslag om te voorkomen dat je alle ingrediënten weg moet gooien als hij toch niet goed blijkt te zijn.
  Het voedingscentrum schrijft ook iets over zout in het water toevoegen bij de test maar het blijft een test meer zegt over uitdroging en hoe oud het ei is dan over bederf.

 3. Pingback: Zo haal je echt alles uit een pak yoghurt - hetkanWel.nl

 4. Pingback: Goed om te weten: Verschil tussen de THT en TGT-datum - hetkanWel.nl

 5. Pingback: 3 manieren om brood langer goed te houden

 6. Pingback: Minder verspillen met kinderen (video) » hetkanWel.nl

Reacties zijn gesloten.