Deze houten vloer zoekt een nieuw thuis

De wielerbaan het Velodrome gaat op de schop. De houten vloer van 1500 vierkante meter maakt plaats voor een nieuwe. Maar vervangen betekent in dit geval niét dat de oude vloer straks op de vuilnisbelt ligt. Sterker nog, de vloer is beschikbaar gesteld voor circulair gebruik. (Interieur)architecten en andere belangstellenden krijgen de mogelijkheid een nieuwe bestemming te geven aan de vloer.

Een stukje geschiedenis

Het Velodrome is gebouwd in 1972. Sinds 2001 is de baan het toneel van verschillende wedstrijden, waaronder de Nederlandse Kampioenschappen Baanwielrennen. Om de technische kwaliteit te kunnen waarborgen wordt de vloer aankomende zomer vervangen. De houten vloer is gemaakt van merbau en afzelia. Jarenlang heeft-ie zijn dienst bewezen en dat leverde een hoop warme herinneringen op bij gebruikers. Toch is het nu tijd voor vernieuwing.

Interesse?

Op 25 maart vond de eerste kijkdag plaats. De eerste 500 vierkante meter heeft al een nieuwe bestemming. Het is snel gegaan na ons berichtje. De overige 1000 vierkante meter hebben inmiddels ook een nieuwe eigenaar gevonden. Reageren heeft dus geen zin meer (vandaar dat we het email adres verwijderd hebben). Maar we blijven het internet afspeuren voor je, dus als we een gelijksoortige oproep tegen komen, zullen we daar zeker over schrijven! En we houden je op de hoogte van wat er met deze vloer gedaan wordt.

Circulariteit

Deze actie van Velodrome en stichting Insert past goed bij het doel van Amsterdam om in 2050 een circulaire stad te zijn; een stad waarin waardevolle materialen en grondstoffen worden hergebruikt.

HetkanWEL schrijft vaker over circulariteit. Ken je deze circulaire producten al

Foto: Gemeente Amsterdam/Velodrome

Over de schrijver