Met deze zero waste reinigingsroutine ga je huidveroudering tegen

Iedereen wil een mooie en stralende huid. Nu het weer zich goed leent voor hele dagen in de buitenlucht krijgt je huid het af en toe zwaar te verduren. Zon, zout zeewater of restjes zonnebrandcrème kunnen ervoor zorgen dat je huid dof of onzuiver wordt en daardoor snel veroudert. Een goede reiniging is belangrijk om je huid gezond te houden en daarom vroegen we advies aan Nick van het Finse bedrijf Flow Cosmetics. Zij ontwikkelden een reinigingsroutine, die huidveroudering tegengaat.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Flow Cosmetics.

Een milde gezichtsreiniging met de Balm to Milk Cleanser

De basis van je is reinigingsroutine is een milde gezichtsreiniging; het zorgt ervoor dat je huid klaar is om andere producten als moisturizers en serums op te nemen. De Balm to Milk Cleanser is een zachte balsem met bosbes die geschikt is voor alle huidtypen. De cleanser verwijdert onzuiverheden, make-up en zorgt er voor dat je huid diep gereinigd en gehydrateerd wordt. De balsem bestaat uit biologische oliën (zoals jojoba-, kokos- en castorolie) en is door de noordelijke blauwe bosbessen en zwarte bessenolie rijk aan antioxidanten en vitamines. Ook geschikt voor vegans, want deze cleanser is 100% plantaardig en dierproefvrij. Ook niet onbelangrijk: al het verpakkingsmateriaal is recyclebaar!

Dagelijkse detox met de Tea Tree & Charchoal gezichtsreiniger

Tea tree olie is een fantastisch natuurlijk product dat infecties helpt voorkomen en bovendien de huid niet uitdroogt. In deze Tea Tree & Charcoal gezichtsreiniger zit bovendien actieve houtskool van kokosnoot die als een magneet onzuiverheden aantrekt en verwijdert. Anders dan bij andere gezichtsreinigers komt deze reiniger in de vorm van een detoxzeep. Geen plastic flesjes dus! De detoxzeep is een echte krachtpatser en ook heel geschikt voor mensen die last hebben van acne of een vette of onzuivere huid. En ook hier maakt Flow gebruik van de kracht van de noordelijke natuur: de gezichtsreiniger is verrijkt met kleien, kruiden, bessen en zouten die vaak uit de wildernis gehaald worden of van biologische afkomst zijn.

Natuurlijke gezichtsolie voor verschillende huidtypes

Olie op je gezicht? Word mijn huid daar niet heel erg vet van? Nou, nee dus! De gezichtsoliën van Flow zijn ontwikkeld voor alle huidtypes en de selectie verschillende soorten oliën zorgen er voor dat aan de behoeften van verschillende huidtypes kan worden voldaan. Zo is er droog olie-serum voor de ouder wordende huid (met de tot de verbeeldingsprekende naam Arctic Beauty), maar ook een detox olie met tea tree die ontstekingen onderdrukt, onzuiverheden voorkomt en zelfs een multifunctionele wonderolie: Arganolie, die bijna overal geschikt voor is en niet alleen reinigt maar ook verzorgt. De oliën worden snel door de huid opgenomen, bevatten geen ingrediënten die de huid verstoppen en zijn natuurlijk ook weer compleet biologisch, veganistisch en verpakt in een recyclebare verpakking. Je hebt bovendien maar een paar druppels nodig, dus de flesjes gaan heel lang mee.

Flow Cosmetics

We worden ons steeds bewuster van wat we op onze huid smeren. Helemaal niet zo vreemd als je je bedenkt dat gemiddeld 60% ook daadwerkelijk wordt opgenomen door de huid. Flow Cosmetics maakt zero-waste, chemicaliënvrije huidverzorgingsproducten, die niet alleen goed zijn voor het milieu – ze zijn zelfs vegan – maar ook voor je huid.

Ben je nieuwsgierig naar wat Flow Cosmetics nog meer voor je kan betekenen? Op de website van vind je nog veel meer zero waste producten.

De score van het hetkanWEL testpanel

Het testpanel van hetkanWEL heeft de Detox en de Honey Milk gezichtsreiniger getest. De producten zijn erg positief beoordeeld en de testers waren erg enthousiast. We zullen de belangrijkste punten voor je op een rijtje zetten.

Detox gezichtsreiniger:
Ontwerp: 4,0 sterren van de 5
Geur: 3,0 sterren van de 5
Reiniging: 5,0 sterren van de 5

De gezichtsreiniger wordt ervaren als een chique zeep die fris ruikt. De zeep is makkelijk is in gebruik (4,0) en gaat erg lang mee (5,0). Er wordt een verbetering ervaren van de huid sinds het gebruik (4,0) en daarom zou het testpanel er ook voor kiezen om deze gezichtsreiniger toe te voegen aan de dagelijkse routine (4,0).

Honey Milk gezichtsreiniger:
Ontwerp: 4,0 sterren van de 5
Geur: 4,5 sterren van de 5
Reiniging: 4,5 sterren van de 5

De Honey Milk gezichtsreiniger wordt ook als makkelijk in gebruik ervaren (4,0) en de zeep prikt dan ook gelukkig niet in je ogen (4,5). De zeep heeft een heerlijke geur en je doet er erg lang mee (5,0). Na gebruik voelt de huid goed gevoed en er is zeker een verbetering te merken in je huid (4,5). Ook deze gezichtsreiniger zou het testpanel toevoegen aan de dagelijkse routine (4,0).

Photo by Elina Sazonova

Over de schrijver