Uithuilen bij video’s van zielige katten? In Japan doen ze het in groepsverband

Op Valentijnsdag vieren we misschien wel de liefde, maar wat nou als je de ware (nog) niet gevonden, of verloren, hebt? Of als je je emotie niet zo goed kwijt kunt bij je geliefde, of vrienden. In Japan vonden ze daar iets op. Je kunt onder professionele begeleiding van een knappe man even goed huilen en zo beter ontspannen.
Een tijdje geleden schreven we al over de opkomst van de professionele knuffelaar. In Nederland zijn er verschillende professionele knuffelaars, die ook een opleiding kunnen volgen. De mensen die behoefte hebben aan een afspraak met een professioneel knuffelaar zijn heel divers. Van twintigers tot senioren; ze zijn allemaal op zoek naar oprechte aandacht door aanraking. Het zijn mensen die zich eenzaam voelen, last hebben van een beperking, of een ziekte, of een drukke baan, waarbij aanraking er wel eens bij inschiet. Het gaat bij professionele knuffelaars om echt om niet-seksuele aanrakingen. Als klant houd je ook gewoon je kleding aan en moet je een verklaring tekenen waarin je belooft je aan bepaalde gedragsregels te houden.

Huilen kalmeert

Iets heel anders is huilen onder begeleiding. De een huilt heel gemakkelijk en vloeien de tranen al bij de eerste de beste soapserie. De ander heeft meer moeite. Toch is huilen heel goed voor je. Het vermindert stress en helpt je ontspannen. Als je af en toe een traantje laat, of het even uitbrult, dan weet je dat het je kalmeert. Het helpt je om stoom af te blazen, en het verlaagt de hoeveelheid adrenaline in je bloed.

Uithuilen bij een knappe man

In Japan hebben ze moeite om hun emoties de vrije loop te laten gaan, maar weten ze hoe belangrijk het is om af en toe even goed te huilen. Ondernemer Hiroki Terai heeft de voordelen van huilen maar al te goed door en maakte er zijn business van. Daarom is er een nieuwe service: uithuilen bij een knappe man. Zijn bedrijf heet Ikemeso Takkyubin, letterlijk vertaald naar tranenkoeriers.
In groepsverband worden mensen aan het huilen gemaakt, door naar muziek te luisteren, of naar zielige filmpjes te kijken. Ondertussen veegt een knappe tranenman hun tranen weg, dat verhoogt namelijk het effect. Door de knappe man gaat je hartslag omhoog en daardoor huil je gemakkelijker.
Klinkt goed. Of niet? We zijn heel benieuwd wat jij er van vindt.

Over de schrijver

1 gedachte over “Uithuilen bij video’s van zielige katten? In Japan doen ze het in groepsverband”

Reacties zijn gesloten.