Huis huren inclusief vaste lage energieprijs

Bron: Duurzaamgebouwd.nl

In een tijd met jaarlijks stijgende energieprijzen is het prettig om te weten wat je kwijt bent voor energie. Vandaag, maar bijvoorbeeld ook over tien jaar. In het Brabantse Uden worden daarom woningen gebouwd die zo zuinig zijn dat ze geen energie meer gebruiken. Ze wekken genoeg energie op voor bijvoorbeeld verwarming, koeling, ventilatie, verlichting en huishoudelijke apparaten. Daarvoor zijn de woningen voorzien van duurzame technologieën.
Aris Groot, bedenker van het concept: “Voor de huurvariant geldt dat de opzet van de huurprijs net zo vooruitstrevend is als de energienulwoning zelf. Bij de huurprijs is een vaste bijdrage voor energieverbruik inbegrepen.”
Er blijft nog wel een variabel energiedeel over, met name voor het gebruik van huishoudelijke apparaten, maar dat betalen bewoners via een ‘energietegoed’. Met deze bijdrage kan rekening worden gehouden met verschillen in gebruikersbehoefte, net als bij het beltegoed voor een mobiele telefoon.
Bron: Duurzaamgebouwd.nl
Lees ook:
Slimme vlieger wekt energie op voor 15 huishoudens
Buren leren je besparen op je energierekening
Eerste Nederlandse woonhuizen op aardwarmte een feit

Over de schrijver

1 reactie op “Huis huren inclusief vaste lage energieprijs”

  1. Huh? Ze wekken genoeg energie op voor bijvoorbeeld verwarming, koeling, ventilatie, verlichting en huishoudelijke apparaten.—-Er blijft nog wel een variabel energiedeel over, met name voor het gebruik van huishoudelijke apparaten, maar dat betalen bewoners via een energietegoed.
    Volgens mij bespeur ik hier het addertje onder het gras.

Reacties zijn uitgeschakeld.