Humor: ontdek je innerlijke Jamaicaan

Capture
Foto: Still Uit Youtube Video

In de VS is een storm van kritiek ontstaan op een nieuwe Volkswagen-commercial. Die zou racistisch zijn en de Jamaicanen belachelijk maken. Maar daar denken de Jamaicanen zelf heel anders over.
In het reclamespotje loopt een blanke man op maandagochtend als enige vrolijk rond op kantoor. ‘Chill’, ‘smile’ en ‘no worries’, roept hij zonnig naar zijn collega’s, die chagrijnig lopen te stressen. En dat met een vet Jamaicaans accent, dat schril afsteekt bij zijn saaie kantooroutfit en de grauwe omgeving. Al snel blijkt wat de oorzaak is van zijn extreem relaxte, ‘Jamaicaanse’ manier van doen: zijn nieuwe Volkswagen.
Veel Amerikanen vinden de commercial racistisch, maar de Jamaicaanse minister van Toerisme kan er niet mee zitten. Hij beschouwt het spotje niet als een probleem, maar juist als een compliment. ‘Mensen moeten hun innerlijke Jamaicaan ontdekken en gelukkig worden,’ zo zei hij tegen de krant USA Today. De minister ziet bovendien commerciële mogelijkheden voortvloeien uit de commercial. Hij heeft dan ook contact opgenomen met VW om over samenwerking te praten.

Bron: Omdenken.nl // Pam van der Veen
Omdenken is denken in termen van kansen en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws.
Lees ook
Man stopt 24 kamers in 1 mini-appartement
Omdenken: leraar eist dat leerlingen afkijken
Omdenken: wat als dochterlief ‘iets’ met beauty wil

Over de schrijver

1 reactie op “Humor: ontdek je innerlijke Jamaicaan”

Reacties zijn uitgeschakeld.