Huurders krijgen goedkope zonnestroom dankzij energiecoöperatie Tegenstroom

Zonnepanelen Van Tegenstroom Op Huurhuizen. Foto: Tegenstroom
Zonnepanelen Van Tegenstroom Op Huurhuizen. Foto: Tegenstroom
Zonder dat zij een cent investeren besparen huurders minstens 50 euro op hun energierekening dankzij goedkope zonnestroom. Dit kadootje krijgen ze van het lokale energiebedrijf zonder winstoogmerk Tegenstroom die de zonnepanelen installeert op de daken van huurders van woningcorporatie Ymere. De zonnepanelen leveren de huurder per direct een lagere energierekening op.

De huurder betaalt aan Tegenstroom een vaste lage vergoeding per maand voor de zonnestroom van eigen dak. Deze vergoeding is lager dan het maandelijkse voorschotbedrag dat de huurder aan het energiebedrijf betaalt. De huurder is minstens 50 euro per jaar goedkoper uit. Bovendien blijft dit bedrag de komende 20 jaar vast. Huurders hebben dus minder last van prijsstijgingen voor elektriciteit.

Tegenstroom is een BV zonder winstoogmerk, opgericht door de gemeente Haarlemmermeer. “We leveren stroom en gas aan bewoners, bedrijven en verenigingen. Iedereen kan bij ons klant worden” zegt Andrea van de Graaf. “Hartstikke groen en zo veel mogelijk lokaal opgewekt. Samen werken we aan een volledige schone en lokale energievoorziening.”

Tegenstroom verwacht om 24.000 zonnepanelen op 3.000 huurwoningen te kunnen leggen, goed voor 5 miljoen kwh stroom. Dat is genoeg om zo’n 1400 – 1500 huishoudens van stroom te voorzien.

Bron: Tegenstroom

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Richt je eigen energiecoöperatie op in 7 stappen
Lees meer over het collectief opwekken van zonne-energie in ons Dossier Zonne-energie

Over de schrijver

3 reacties op “Huurders krijgen goedkope zonnestroom dankzij energiecoöperatie Tegenstroom”

  1. wind en zon energie draait op ….subsidie .
    De goedkoopste , betrouwbaarste en veiligste energie is ….kern energie .
    En in de toekomst kernfusie energie , op water .

Reacties zijn uitgeschakeld.