Win het boek ‘Hygge – De Deense kunst van het leven’

Hygge is een grote hype die over is komen waaien uit het gelukkigste land ter wereld: Denemarken. Hygge is een Deense mentaliteit die gaat over genieten van dingen die er écht toe doen, zoals tijd door brengen met vrienden en familie. Meik Wiking schreef een heel boek over deze Deense levenskunst. Wij lazen het en geven het (in het kader van onze ontspulmaand) graag aan iemand door die wel wat hygge kan gebruiken. Hier onder lees je meer over het boek en natuurlijk over hoe je er kans op kunt maken.

Het gelukkigste volk ter wereld

Meik Wiking heeft volgens zichzelf de beste baan van de wereld. Hij onderzoekt namelijk waar mensen gelukkig van worden. Dat doet hij op het Happiness Research Institute, een onafhankelijke denktank die zich bezighoudt met welzijn, geluk en kwaliteit van leven. Daarnaast doen ze er onderzoek naar de oorzaken en effecten van menselijk geluk en werken ze aan de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen over de hele wereld. Dat kan je best aan de Denen over laten want zij zijn het gelukkigste volk ter wereld. Volgens Meik Wiking komt dat vooral omdat zij de ‘levenskunst’ hygge onder de knie hebben.

Hygge – De Deense kunst van het leven

De term hygge is knap lastig uit te leggen. Het betekent zoiets als knusheid en gaat over samenzijn met de mensen waar we van houden. Het is een bepaald gevoel. Een sfeer waar je maar moeilijk de vinger op kunt leggen. Hygge draait namelijk om een ervaring en niet om tastbare spullen. Wij zijn deze maand juist flink aan het ontspullen dus dat komt goed uit!
Het boek staat vol met prachtige illustraties, afbeeldingen en voorbeelden van hygge. Zo gaat elk hoofdstuk over een essentieel ‘ingrediënt’ van hygge. Het eerste hoofdstuk gaat bijvoorbeeld helemaal over licht. Denen zijn namelijk dol op kaarsjes en sfeerverlichting. Het kleinste lichtje kan namelijk al voor een knus gevoel zorgen. Verder gaat hygge over aanwezig zijn in het hier en nu. Over je telefoon op stil zetten en bewust zijn van jezelf en je omgeving. Over genieten van warme drankjes, wollen dekens en zoetigheid. Over gelijkheid en luisteren naar elkaar, over harmonie en comfort, over ontspannen, gezellig samenzijn en je veilig voelen.
Nu klinken alle bovenstaande dingen me best wel logisch in de oren, maar ik kan me goed voorstellen dat het iets is waar mensen (met name in deze koude en donkere dagen) behoefte aan hebben. Geluk zit hem namelijk (hoe cliché ook) in de kleine dingen. Een beetje minder spullen en een beetje meer hygge is dus helemaal zo gek nog niet.

Win het boek

Wil jij het boek Hygge winnen? Vertel dan in een reactie hier onder waarom jij wel wat hygge kunt gebruiken en wie weet ligt het binnenkort bij jou op de mat. De winnaar wordt op donderdag 27 januari bekend gemaakt.
Hygge

Over de schrijver

89 gedachten over “Win het boek ‘Hygge – De Deense kunst van het leven’”

 1. Wat een hoop mooie, ontroerende en originele reacties! Het was moeilijk om te kiezen. De winnaar van deze actie is Emma. Wij vonden haar idee om een Hygge feestje te organiseren heel inspirerend. Bovendien is het een leuke manier om de kennis uit het boek te delen met de mensen in haar omgeving. Fijn feestje Emma!
  Hartelijke groet,
  De redactie van hetkanWel

 2. Ik hou van de kneuterigheid… open haard aan.. wollen sokken op de bank en een kop thee met Mn lief…. heerlijk eten met vrienden… wijntje met een vriendin… of knus een filmpje kijken met Mn meisjes…. voor mij allemaal hygge….genieten met een grote G

 3. Er was eens een vrouw die bleef liegen,
  Die wilde haar baas niet bedriegen,
  Want haar ‘leuke’ baan,
  Stond haar eig’lijk niet aan,
  En dus schreef ze stiekem (tijdens werktijd) over hygge.

 4. Ik kan een hygge boost wel gebruiken,deze levenskunst heb ik duidelijk nog niet goed onder de knie..
  Baanloos op een lastige leeftijd en voor het eerst wat langer single,sta ik te vaak op met de gedachte en druk…hoe nu verder..hoe kom ik de toekomst door ?
  Daarbij vergeet ik in ‘t nu mijn zegeningen te tellen (bijv. lieve familie, voel me gezond )en merk dat ik me soms wat terugtrek.. stress, onbehagen en mijn zeker optimistische karakter vechten constant maar om voorrang.
  De inspiratie van hygge zou op een goed moment komen om mijn spirit en energie weer als vanouds een positievere vibe te geven !!

Reacties zijn gesloten.