Icebucketchallenge: BN-ers gooien met ijswater voor ALS

Beau Van Erven Dorens Doet De Als Icebucketchallenge
Beau Van Erven Dorens Doet De Als Icebucketchallenge

Vers overgewaaid uit de Verenigde Staten nu ook in Nederland: De ALS Icebucket Challenge. Voor mensen die veel op Twitter en Facebook zitten zal deze uitdaging waarschijnlijk al verschillende keren voorbij zijn gekomen. Mensen die een filmpje van zichzelf maken en daarin een emmer met ijswater over zichzelf heen gooien, om aandacht te vragen voor de spierziekte ALS.

Zo werkt het

Het idee is simpel, iedereen die de challenge doet nomineert 3 mensen voor de actie. Deze mensen hebben dan 24 uur de tijd om de challenge te doen, of ze moeten een donatie maken aan Stichting ALS. In de Verenigde Staten is de actie al een groot succes, daar kreeg de stichting ALS al zo’n 5 miljoen aan extra donaties binnen.

Zo begon het

Het begon allemaal ongeveer een maand geleden in Boston waar vrienden en familie van de voormalig honkbal speler Pete Frates de actie opzetten om het bewustzijn van de de ziekte te vergroten. Pete Frates kreeg twee jaar geleden de diagnose ALS en is nu volledig verlamd en kan alleen nog eten door een rietje. Samen met 200 mensen begonnen zij de actie in het Copley Square in Boston. “Wie had gedacht dat alles wat we nodig hadden een emmer water en een zak ijs was.” Zei John Frates, de vader van Pete.

Verschillende beroemdheden moesten er al aan geloven, en niet de minsten. Lil Wayne, Justin Timberlake en zelfs Mark Zuckerberg zijn de uitdaging al aangegaan. Zuckerberg nomineerde op zijn beurt ook niet de minsten namelijk Bill Gates en Netflix CEO Reed Hastings.

Nederland

In Nederland begint de trend nu ook aan te slaan. Stichting ALS Nederland zei er het volgende over: “Het begon als een gewone ochtend bij ons op kantoor. Totdat de ALS IceBucketChallenge insloeg als een bom.” Ondertussen hebben Beau van Erven Dorens en Renate Gerschtanowitz in shownieuws al een bak ijswater over hun hoofd heen gegooid(bekijk hier de video), en zij nomineerden op hun beurt weer Georgina Verbaan, Gerard Joling en niemand minder dan premier Mark Rutte. Zij hebben alle drie nog tot vanavond de tijd om de uitdaging aan te gaan.

Met de hashtag #ALSicebucketchallenge is de actie te vinden op alle sociale media.

Bron: Huffingtonpost, Stichting ALS Nederland, Marketing tribune

Lees ook
Twitter-actie #voedseldank nu halverwege succes
[adrotate group=”2″]
Quiz: Test je kennis over voedselverspilling

3 reacties op “Icebucketchallenge: BN-ers gooien met ijswater voor ALS”

  1. Pingback: ALS stichting ontvangt 7x meer donaties dankzij #icebucketchallenge » hetkanWel.nl

  2. Pingback: Steeds meer mensen doen Icebucketchallenge waaronder 3FM dj's (video) » hetkanWel.nl

  3. Pingback: Icebucketchallenge: BN-ers gooien met ijswater voor ALS | Nieuwe Aarde

Reacties zijn uitgeschakeld.