iKringloop: handige app om spullen te delen en te recyclen

Foto: iKringloop
App die het makkelijk maakt om spullen te recyclen en te delen. Foto: iKringloop
Voor je collectie groene apps op je smartphone lijkt deze een goede aanwinst: de iKringloop app. Dit recente initiatief wil recycleren en het delen van spullen makkelijker maken. In 3 stappen kun je spullen die je zelf niet meer gebruikt met een foto online zetten en aanbieden aan buurtgenoten. Ook kun je zelf zoeken naar aangeboden spullen. Bovendien geeft de app het adres en de locatie van kringloopwinkels en recyclepunten aan.
Van de website: “iKringloop wil het hergebruik van spullen makkelijker, handiger en duurzamer maken dan weggooien in Nederland en opkomende landen. Via de samenwerking met burgers, gemeenten, kringloopbedrijven en inzamelaars wil iKringloop uitgroeien tot een uitwisselings- en communicatieplatform dat de oplossing geeft voor problemen rondom grofvuil, afval, CO2-uitstoot, armoede en lokale kennisopbouw.”
Via de app kun je nu nog maar enkele producten vinden die door individuen worden aangeboden. De app is echter nog maar kort in de lucht. Als het aantal gebruikers toeneemt, zal ook de hoeveelheid aangeboden spullen toenemen. Recyclen en delen wordt zo een stuk gemakkelijker.
Bron: Voor de Wereld van Morgen, iKringloop
iKringloop doet mee aan de ASN Bank Wereldprijs. Heb je zelf een duurzaam project of bedrijf en kan je wel veel (gratis!) aandacht en €10.000 gebruiken? Schrijf je dan nu hier in.
Lees ook
Foodiebag: eindelijk een stijlvolle doggy bag voor Nederlanders
Win 10.000 euro en veel gratis aandacht met de ASN Bank Wereldprijs

Over de schrijver

2 reacties op “iKringloop: handige app om spullen te delen en te recyclen”

  1. Goed dat op lokale schaal zo veel gedaan wordt aan het recyclen van spullen. Zelf vind ik dit een erg goed initiatief, dat op meerdere plekken zou moeten worden ingezet. Alles verdient een tweede leven!

  2. Pingback: Koningsactie: Lever je elektronisch afval in, en krijg een gratis boek » hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.