Onlangs verscheen er een video waarop te zien was hoe gruwelijk varkens in een slachthuis in Tielt behandeld worden. Veel mensen zijn enorm geschrokken van deze beelden en tekenden massaal de petitie om dit slachthuis te sluiten en besloten daarnaast spontaan om minder of geen vlees te eten. Nu is dat niet alleen een mooie stap richting minder dierenleed, maar ook een stap richting een meer duurzame aarde.
Wij waren wel benieuwd naar de impact van vlees op onze planeet en daarom spraken we Babette Porcelijn. Zij schreef vorig jaar namelijk een boeiend boek over milieu-impact en over hoe je duurzamer kunt leven: De Verborgen Impact. Volgens haar vindt onze impact grotendeels buiten ons zicht plaats en is die veel groter dan we denken.
Lees verder bij Voor De Wereld Van Morgen
Over de verborgen impact van vlees
- Geplaatst door De Kleine Toekomst
- 10 april 2017
- Duurzaam eten
Over de schrijver
De Kleine Toekomst
De Kleine Toekomst oftewel Gerda heeft beeldende kunst gestudeerd. Ze schreef tot 2017 regelmatig voor hetkanWEL over mensen en initiatieven, die de wereld een stukje beter en mooier maken. Tegenwoordig schrijft ze over hedendaagse kunst voor landelijke tijdschriften en websites en werkt ze aan een boek voor jonge makers.
Ga naar alle blogs van deze auteur De Kleine Toekomst
De Kleine Toekomst oftewel Gerda heeft beeldende kunst gestudeerd. Ze schreef tot 2017 regelmatig voor hetkanWEL over mensen en initiatieven, die de wereld een stukje beter en mooier maken. Tegenwoordig schrijft ze over hedendaagse kunst voor landelijke tijdschriften en websites en werkt ze aan een boek voor jonge makers.
Ga naar alle blogs van deze auteur