Indiaas bedevaartsoord krijgt vegetarische McDonalds

Bron: simanex (Flickr.com)

Volgend jaar opent fastfood-gigant McDonald’s voor het eerst vegetarische restaurants. De twee restaurants komen in India, waar bijna de helft van de bevolking vegetariër is. De hamburgerketen kondigde deze week aan dat de filialen met uitsluitend vegetarische gerechten in Amritsar en Katra komen. “Het is logisch om een vegetarisch restaurant te openen in plaatsen die bekend staan als bedevaartsoorden,” aldus Rajesh Kumar Maini, woordvoerder van McDonald’s India.
Religie
McDonald’s heeft 271 restaurants in het land, maar is nog niet echt populair. Het overgrote deel van de Indiase bevolking is namelijk hindoe en geloven dat koeien heilig zijn. Zij eten daarom geen rundvlees. Daarnaast wonen er ook veel moslims in het land die volgens de Koran geen varkensvlees mogen eten. McDonald’s had haar menu al aangepast op de behoefte van de twee grootste religieuze groeperingen, maar niet met het gewenste succes. Het Indiase menu biedt gerechten als de Maharaja Mac, een kipburger, en veel vegetarische gerechten, zoals een gefrituurde aardappel op basis van McAloo Tikki hamburger.
Potentie
De hamburgerketen hoopt met deze actie meer klandizie te krijgen en op termijn meer dan 500 restaurants te hebben in het land. Maini vertelt hierover: “India heeft prioriteit als het gaat om groeipotentie. We bouwen nu aan de basis voor het vastleggen van de markt.”
Bron: Daily News
Lees ook
Hond redt walvissen
Is de tijd van goedkoop eten voorbij?
Race tegen de kilo’s wordt sponsoractie

1 reactie op “Indiaas bedevaartsoord krijgt vegetarische McDonalds”

Reacties zijn uitgeschakeld.