Indiër plant 550 hectare bos, in z’n eentje

4537297458 65E8A60049
Foto: Phbasumata, Flickr

De Indiër Jadav “Molai” Payeng begon als tiener bomen te planten op een verlaten stuk zand. 30 jaar later was zijn werk gegroeid tot 550 hectare bos. Hij leeft nu als kluizenaar in zijn eigen bos dat nu vele dier en plantensoorten huist. Payeng kwam tot zijn levenswerk toen hij op een dag een groot aantal dode slangen op een zandbank. De slangen waren daar aangespoeld na een overstroming.
“De slangen stierven in de hitte, zonder de beschutting van de bomen. Ik ging zitten en huilde over hun levensloze vormen. Het was een slachting. Ik attendeerde het departement voor bosbouw en vroeg hen of ze hier bomen konden planten. Maar ze zeiden dat daar niets kon groeien. In plaats daarvan vroegen ze mij om bamboe te planten. Het was pijnlijk, maar ik deed het. Er was niemand om mij te helpen,” aldus Payeng.
Payeng gaf zijn bamboeplantjes dagelijks water, en plantte later ook echte bomen. Hij importeerde zelfs rode mieren uit een ander bos, om het ecosysteem te versterken.
Nu leven er vele diersoorten in het bos, waaronder vijf tijgers. Het bos ligt in  Jorhat, in het Noord-Oosten van India.
Bron: Times of India, via Treehugger
Lees ook
C&A zet forse stap richting 100% biokatoen
Laat de zon voor je werk en check hoeveel zonnepanelen jou opleveren
Bacteriën maken kinderen gezond
 

Over de schrijver

5 reacties op “Indiër plant 550 hectare bos, in z’n eentje”

  1. Pingback: Documentaire: Man uit India plant 550 ha bos, in z'n eentje » hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.