Initiatief ‘Samen lossen we de crisis op’ gelanceerd

SamenlossenwecrisisopEen duurzame en solidaire samenleving lijkt verder weg dan ooit. Kunnen we daar zelf iets aan doen? Jazeker, denkt Peter van Vliet, de initiatiefnemer van ‘Samen lossen we de crisis op’. In dit artikel vertelt hij meer over dit mooie project.
Er zijn in dit land al honderden organisaties en honderdduizenden mensen bezig met wat zo mooi sociale vernieuwing heet. Ver weg van Den Haag (ten minste, in politieke zin) wordt in eigen buurt en plaats gewerkt aan waardevolle projecten die wel degelijk resultaten opleveren op het gebied van werkgelegenheid, welzijn, zorg, onderwijs. Daar wordt door burgers, organisaties en gemeenten samen kennis en inzet omgezet in echte duurzame waarde en welzijn. Maar al die projecten en voorbeelden zijn nog veel te weinig bekend.
Met de nieuwe website www.samenlossenwedecrisisop.nl willen we op een heel praktische manier laten ziet welke ideeën en projecten helpen om uit de crisis te komen en te blijven, en we willen deze als voorbeeld doorgeven aan zo veel mogelijk mensen. Uit alle voorbeelden spinnen we een groene draad die de basis wordt van een duurzaam plan van aanpak. Dat plan mag de politiek als voorbeeld en als kapstok nemen voor toekomstig beleid dat wel werkt, en waar de mensen wel achter staan.
Dat doen we allemaal samen: plaats jouw voorbeelden van oplossingen op de site. Dat kunnen bestaande projecten zijn, of je eigen ideeën. Om je bijdragen te plaatsen moet je inschrijven (dat is gratis). Klik hier om dat te doen. Stem op de bijdragen van de anderen. Je kunt 0 tot 5 sterren toekennen. Laat weten wat je van andere ideeën vindt. Dat doe je met een reactie. Zo maken we de oplossingen samen beter. Of vraag je vrienden om ook mee te doen.
Zo kan de ‘Wisdom of the Crowd’ laten zien wat ze waard is. Met een website en de inzet van een kundige club betrokken Nederlanders kunnen we samen praktisch inhoud geven aan sociale vernieuwing. Nederland wordt weer economisch en sociaal gezond en duurzaam voor ons allemaal. En vooral, van ons samen!

Over de schrijver

2 reacties op “Initiatief ‘Samen lossen we de crisis op’ gelanceerd”

  1. Nee, we willen NU de problemen oplossen, niet over 25 jaar of nog later. Alle technologie die daarvoor nodig is, bestaat al. We moeten nu handelen, niet praten.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020