Innovatieve houten batterijen, vooral geschikt voor opslag schone energie

Foto: Cleantechnica
Foto: Cleantechnica

Amerikaanse onderzoekers publiceerden gisteren hun werk, waarin zij een batterij hebben ontwikkeld met hout. Dat meldt duurzaambedrijfsleven.nl. De kleine nieuwe batterij bestaat uit een strookje hout met een coating van tin en blijkt grote potentie te hebben.
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Nanodeeltjes maken opslag schone energie stuk goedkoper
Wetenschappers dicht bij oplossing grootste probleem van groene stroom: goedkope opslag
Verwacht wordt dat deze nieuwe techniek het best geschikt zal zijn voor grootschalige energieopslag van hernieuwbare energie door de relatief lage kosten van de gebruikte materialen.
Lees het hele artikel op duurzaambedrijfsleven.nl

Over de schrijver

3 gedachten over “Innovatieve houten batterijen, vooral geschikt voor opslag schone energie”

  1. Pingback: Hout stoken in de herfst? Zo doe je het verantwoord - hetkanWEL

  2. Als je het orginele artikel, waarnaar duurzaambedrijfsleven.nl linkt, leest, dan blijkt het niet zoveel met de foto bij dit artikel te maken te hebben, en bestaat het uit nog wel wat meer als alleen hout en tin.
    De batterij waar de onderzoekers mee getest hebben, is 1000 keer dunner als papier, dus dat is niet meer dan wat houtvezels. In het artikel staat dat het gecoat is met tin, maar dat het in essentie een natrium-ion batterij is (vergelijkbare techniek als lithium-ion batterijen). Het is vooral de natrium-ion techniek, in plaats van het gebruikelijke lithium-ion, wat deze batterij milieuvriendelijk maakt, en dat zal met de winning en productie van natrium vs. lithium te maken hebben.

Reacties zijn gesloten.